Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Orasul de jos Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Orasul de jos Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Bulgaria
Ultima rezervare: acum 61 minute la Constantin si Elena

> > > > >

Orasul de jos Sibiu

Partea cea mai veche a asezarii se afla în 'Orasul de Jos', de-a lungul actualelor strazi 9 Mai si Faurului. In jurul anului 1150 au aparut casele de pe latura de nord a str. Faurului si 9 Mai (partial), precum si un cimitir (si o prima biserica) în zona actualei biserici a Azilului.

Orasul de jos s-a dezvoltat radial in segmente de cerc concentrice plecand de la colina Orasului de sus, actualele strazi 9 mai, ulterior Faurului, Targul Vinului si Cojocarilor.


In acelasi timp s-a amenajat si strada Turnului care taia segmentul de strazi.
Un al doilea segment circular, mai nou, este reprezentat de strazile Noua, Plopilor, Valea Mare, Croitorilor si Panzarilor.
Ultimul segment circular este reprezentat de strazile Rotarilor, Zidului si Pulberariei.
Acest perimetru al orasului de jos nu a fost inclus in centura de fortificatie decat in sec. XV.

Ai întrebări? Folosește contul tău de Facebook și întreabă aici!

Palatul Brukenthal

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0