Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Capela din cimitirul armenesc Suceava. Prezentare si informatii utile despre Capela din cimitirul armenesc Suceava.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 6 minute la Eforie Nord

> > > > >

Capela din cimitirul armenesc Suceava

Capela din cimitirul armenesc din Suceava (sau Capela Pruncul) este un lăcaş de cult armenesc din municipiul Suceava, a cărui construcţie datează din anul 1904.

Istoria bisericii

Capela din cimitirul armenesc din Suceava a fost zidită în anul 1904 de către familia Pruncul în cadrul cimitirului armenesc şi a servit mai întâi drept cavou al familiei, devenind ulterior capelă de cimitir.

Spre deosebire de celelalte bisericeşti armeneşti din Suceava la care întâlnim lipsa oricărei caracteristici arhitectonice şi ornamentalistice pur armeneşti şi care se confundă aproape cu bisericile moldoveneşti, Capela Pruncul constituie o excepţie. Ea a fost clădită în cimitirul armenesc din Suceava la începutul secolului al XX-lea în formă de cruce cu o masivă cupolă deasupra şi cu acoperiş piramidal, în opt laturi: acesta este stilul armean vechi, stilizat după gustul arhitectului constructor.

Ai întrebări? Folosește contul tău de Facebook și întreabă aici!

Mănăstirea Zamca

Despre Suceava

Suceava este reşedinţa şi totodată cel mai mare oraş al judeţului Suceava, situat în Bucovina, România. Municipiul Suceava se numără printre cele mai vechi şi mai importante aşezări ale ţării. Timp de două veacuri a fost reşedinţă principală a statului Moldova, iar între 1775-1918 a fost, în Bucovina, un oraş al Imperiului austro-ungar. Aşezare Oraşul este construit pe două zone geografice: dealurile şi văile râ [...]

0
0