Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica de lemn din Bogdan Vodă Bogdan Vodă. Prezentare si informatii utile despre Biserica de lemn din Bogdan Vodă Bogdan Vodă.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Grecia
Ultima rezervare: acum 226 minute la Skala Sotira

> > > > >

Biserica de lemn din Bogdan Vodă Bogdan Vodă

Biserica de lemn Sf. Nicolae din Cuhea (azi: Bogdan Vodă, Maramureş) se crede că a fost construită în 1718. Spre deosebire de majoritatea bisericilor maramureşene, aflate pe coline, biserica Sf. Nicolae se află în mijlocul satului, în mijlocul cimitirului vechi. Pereţii sunt construiţi din bârne cioplite, fără decoraţiuni, singura excepţie fiind frânghia răsucită sculptată, care înconjoară biserica. Pereţii interiori au fost pictaţi în 1754 la comanda ctitorului nobil Vasile Săpânţan.

Biserica de lemn a fost declarată monument prin Legea nr.5/2000 privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului naţional.

Sursa: Wikipedia, enciclopedia liberă

Ai întrebări? Folosește contul tău de Facebook și întreabă aici!

Biserica de lemn din Bogdan Vodă
Impresii de vacanta
Ai fost la Bogdan Vodă?
Publică-ți impresiile de vacanță!

Despre Bogdan Vodă

Bogdan Vodă, mai demult Cuhea, (în maghiară Izakonyha, în limba idiş Kechnie) este o localitate în judeţul Maramureş, Transilvania, România. Geografie Comuna este situată pe Valea Izei, în partea de sud-est a judeţului Maramureş, pe DJ 186 şi DJ 188 la 100 km de municipiul Baia Mare şi 50 km de Sighetu Marmaţiei, la o altitudine medie de 400m. Este o zonă cu dealuri mai joase decât împrejurimile (600m altitudine) şi mai puţin împădurite, dove [...]

1
0