Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica Domneasca Curtea de Argeş. Prezentare si informatii utile despre Biserica Domneasca Curtea de Argeş.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 548 minute la Baile Herculane

> > > > >

Biserica Domneasca Curtea de Argeş

Construita de familia Basarab in secolul al XIV-lea, este o biserica bizantina clasica, monument de arta si arhitectura medievala romaneasca. Aici se gasesc fresce din diferite perioade de timp, dar cele mai de pret sunt sunt cele care dateaza din timpul domnitorilor Vladislav I Vlaicu si Radu I.
Judetul Arges este situat in zona central-sudica a Romaniei. Pe teritoriul sau, in apropierea municipiului Pitesti, se intalnesc Paralela 45° latitudine nordica si Meridianul 25° longitudine estica.

  • Pe Valea manoasa a Argesului, la adapostul Muntilor Fagaras si la intretaierea vechilor drumuri comerciale, la Curtea de Arges semnele trecutului sunt prezente peste tot.Dar pentru ca orasul este mic (intr-o ora il strabati de la un capat la altul) alternanta de nou si vechi este cu atat mai uluitoare.Vestigiile medievale par sa nu fie insa tulburate de apropierea caselor moderne. In piata din centru te intampina statuia intaiului domn al Tarii Romanesti, Basarab I.
    Apoi stai cateva clipe in cumpana pentru ca nu stii incotro s-o pornesti mai intai. Intr-o parte, ruinele Cetatii Domnesti, cel mai vechi ansamblu de arta feudala din tara noastra, pastrat in forma initiala, in alta chemarea tainica a turnului Bisericii San-Nicoara.
    Din intreaga cetate, doar falnica Biserica Domneasca (Biserica Sf. Nicolae Domnesc) a biruit vremurile. Alaturi ii mai tin inca tovarasie ruinele caselor voievodale, ale bastionului de aparare, inconjurate de ramasitele zidurilor groase de aparare.
    In Biserica Domneasca, inaltata in secolul al XIV-lea, se mai poate admira o parte din fresca originala, cea mai veche de acest gen din tara.

Ai întrebări? Folosește contul tău de Facebook și întreabă aici!

Mănăstirea Curtea de Argeş
Impresii de vacanta
Ai fost la Curtea de Argeş?
Publică-ți impresiile de vacanță!

Despre Curtea de Argeş

Curtea de Argeş este un municipiu din judeţul Argeş, Muntenia, România. Este localizat în partea de nord a judeţului Argeş, în depresiunea intracolinară a bazinului superior al râului Argeş, la o altitudine de 450 m deasupra nivelului mării, şi este înconjurat de dealurile şi muscelele sudice ale Munţilor Făgăraş. Suprafaţa oraşului este de aproximativ 75 km², cadrul natural fiind condiţionat de prezenţa zonei montane din apropiere, care se [...]

0
0