Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Manastirea Aninoasa Aninoasa Arges. Prezentare si informatii utile despre Manastirea Aninoasa Aninoasa Arges.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Bulgaria
Ultima rezervare: acum 11 minute la Albena

> > > > >

Manastirea Aninoasa Aninoasa Arges

Este asezata în sud-estul satului, pe o terasa din stânga Bratiei, la altitudinea de 460 m, lânga Ocolul Silvic Aninoasa. Preotul Ioan Rautescu ne-a lasat o valoroasa monografie a acestui pretios ansamblu arhitectonic de traditie brâncoveneasca.
A fost zidita si înzestrata cu mosii de marele clucer Tudoran Vladescu în 1677. Înaintea acestei bisericii, în Aninoasa se afla o bisericuta, dupa cum relateaza mitropolitul Neofit al Ungro--Vlahiei, care a vizitat manastirile muscelene în 1746; ea fusese zidita de Tudoran Aninosanu vel clucer, "care pe urma s-au calugarit". Pisania, (img) sapata în piatra, deasupra usii de la intrare, are urmatorul cuprins: "Cu vrerea Tatalui si Fiului si cu savârsirea Sfântului Duh, zidutu-se-au aceasta sfânta biserica den temelia cu îndemnarea cinstitului marelui arhiereu parintele nostru sfântul Nicolae cutotvoret, ca sa fie biserica de mir, dentru osteneala robului lui Dumnezeu Tudoran biv vel Clucer i Jupanita ego Alexandra.

Iar când au fost la sfârsitul sfintei biserici, despartindu-l Dumnezeu de sotie de s-au pristavit, primit-au cinul îngeresc de s-au calugarit si-i fu numele Teodosie monah. Si au numit sfânta biserica sa fie manastire de obste de calugari, în zilele luminatului Domn Io Duca Voievod. M-ta Septevrie din 20 leat 7186 (= 1677). Pis popa Stan ot Bajesti".

Ai întrebări? Folosește contul tău de Facebook și întreabă aici!

2
0