Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Salina Praid Praid. Prezentare si informatii utile despre Salina Praid Praid.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Grecia
Ultima rezervare: acum 338 minute la Skala Sotira

> > > > >

Salina Praid

Scor general: 1.0/5 din 1 evaluari

1.0/5
Nota 1 ! In salina nu se putea cobori-nu s-a inteles motivul ! Strandul credem ca este in reconstructie-speram sa fie tot strand-n-am putut citi panoul cu identificarea investitiei( !). Deci : nu ai ce face in Praid !

Sanda, Piatra Neamt (12.08.2013)

Bai sarate

In cadrul localitatii Praid exista si un strand amenajat, cu apa sarata. Tot aici langa strand sunt amenajate bai sarate fierbinti (in vane) apa sarata fiind incalzita in cazane, deosebit de eficient in tratarea reumatismului. Apa sarata si iodurata are un efect calmant, relaxant fizic si psihic. Baile sarate actioneaza asupra intregului organism si ca atare are urmatoarele efecte: calmant, relaxant fizic si psihic, antiinflamatorie, vasodilatator, sterilizator de piele si mucoase, cicatrizant. Durata baii este de la 10 minute pe zi, pana la 30 minute, in functie de capacitatea individuala. Temperatura apei sarate este de 36 grade. Un tratament la vana consta din 10-14 bai calde fara intrerupere. Baile sarate functioneaza in perioada 1 iunie-15 octombrie.

Tratament

Tratamentul de speleoterapie si climatoterapie cuprinde practic inhalarea aerului din mina, fiind foarte util in cazul bolilor cailor respiratorii (boli astmatice, bronsitice si alergice). Durata tratamentului este de 18 zile.
Acest tratament subteran se desfasoara la orizontul "50", aflat la o adancime de 120m de la suprafata. Pe timpul petrecut in subteran se recomanda si gimnastica condusa de un cadru specializat, plimbari si dozarea efortului fizic. Categoria de varsta intre care oamenii se pot trata este intre 2-60 ani, acestia fiind supravegheati permanent de catre un personal medical.
Dupa statisticile medicului de specialitate din comuna se poate observa ca in cazul acelora care revin la tratament de 3-4 ori si reactioneaza pozitiv, scade numarul si intensitatea crizelor astmmatice si creste capacitatea de rezistenta a organismului.
Din acest scop comuna Praid este dotata cu un spital, trei cabinete medicaleCazarea se face in spital, in hoteluri sau la familii, dotarile sunt relativ acceptabile.
Numarul celor care apeleaza la aceste tratamente este din ce in ce mai mare, fiind caracterizata prin reintoarcerea anuala a bolnavilor cu un numar maxim vara.

Biserica

Capela din incinta salinei atrage vizitatorii prin simplicitatea ei. Slujbele ecumenice sunt tinute cu regularitate. A fost sfintita in anul 1993. 

Muzeul

Muzeul salinei este considerat ca fiind unul dintre cele mai mari puncte de atractie pentru toti aceia care decid sa petreaca aici cateva ore placute. Bogat in cristale de sare, instrumente si unelte folosite in exploatarea si transportul sarii si in obiecte de arta populara, atrage din ce in ce mai multi vizitatori in fiecare an.

Loc de joaca

Copiii dumneavoastra pot petrece clipe de neuitat in incinta salinei, care le ofera un loc de joaca foarte atractiv. Nenumaratele posibilitati de distractie se imbina cu aerul benefic pentru organism si creaza o ambianta extrem de placuta.

Galeria vinurilor

Vă aşteptăm cu mult drag în GALERIA VINURILOR din SALINA PRAID, care prin stilul său este unic în lume, o creaţie fără pereche prin cele 275 feluri de vin, a 25 viniculturi din 6 ţări europene, aflate la o adâncime de 100 m de la suprafaţă.
Pentru vizitare autobuzele pornesc zilnic la orele 12, 14, 16.
Oferim în dar un pahar de degustare, un pahar de vin din cramă şi o frumoasă prezentare despre vinuri.
Preţ de intrare: 15 lei.
La orele 18.00 se organizează SEARA VINULUI, unde se degustă 5 feluri de vin, cu o prezentare de vin spectaculoasă.
Preţ de intrare: 20 lei.

Sursa: www.salinapraid.ro

Ai întrebări? Folosește contul tău de Facebook și întreabă aici!

Salina Praid

Despre Praid

Praid este un sat în sud-vestul județului Harghita, Transilvania, România, vestit pentru mina de sare comestibilă care se exploatează aici din timpuri străvechi. Este reședința comunei Praid. Localitatea este așezată pe valea Târnavei Mici, la poalele Munților Gurghiului, în depresiunea Praid, la 525 m altitudine (masivul de sare atinge 580 m înălțime). Săpăturile arheologice făcute în această zonă au des [...]

4
4