Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica Buna Vestire Targu Mures. Prezentare si informatii utile despre Biserica Buna Vestire Targu Mures.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 43 minute la Covasna

> > > > >

Biserica Buna Vestire Targu Mures

Biserica Buna Vestire, cunoscută de localnici şi sub denumirea de Catedrala mică (spre a o deosebi de Catedrala ortodoxă aflată în partea opusă a Pieţei Trandafirilor), a fost construită între anii 1926-1936 după modelul Bazilicii Sf. Petru din Roma.

Biserica a fost sfinţită pe data de 8 septembrie 1936 de mitropolitul greco-catolic Alexandru Nicolescu al Arhieparhiei de Alba-Iulia şi Făgăraş. În anul 1948, după interzicerea Bisericii Române Unite cu Roma, autorităţile comuniste au instalat în Biserica Buna Vestire din Târgu Mureş o parohie a Bisericii Ortodoxe Române, care foloseşte lăcaşul până în prezent.

Biserica se găseşte pe lista edificiilor revendicate de BRU.

Ai întrebări? Folosește contul tău de Facebook și întreabă aici!

Cetatea Medievala
Impresii de vacanta
Ai fost la Targu Mures?
Publică-ți impresiile de vacanță!

Despre Targu Mures

Târgu Mureş, mai demult Mureş-Oşorhei, (în maghiară Marosvásárhely, germană Neumarkt, latină Novum Forum Siculorum) este municipiu reşedinţă de judeţ şi cel mai mare oraş al judeţului Mureş, Transilvania, România. Situat în zona central-nordică a României, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureş, oraşul are ca delimitare geografică râul Mureş şi dealul Corneşti. Târgu [...]

1
0