Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Casa scanteii Bucuresti. Prezentare si informatii utile despre Casa scanteii Bucuresti.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 2 minute la Eforie Nord

> > > > >

Casa scanteii Bucuresti

Casa Scânteii, concepută iniţial sub denumirea de Complexul Casa Scânteii, a fost ridicată în 5 ani (1952 - 1957) (între 1949 şi 1954, şef de proiect a fost Prof. univ. emerit ing. Panaite Mazilu), fiind destinată publicării presei de stat şi în special a ziarului Scânteia, "organ" al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Român. Antena de pe această clădire a susţinut pentru o vreme, începând din 1956, emiţătorul Televiziunii Române.


După anul 1989, Casa Scânteii este cunoscută sub denumirea de Casa Presei Libere.Fostul Combinat Poligrafic "Casa Scânteii" s-a transformat şi el, după 1989, în Regia Autonomă a Imprimeriilor "Coresi".


Clădirea este un ansamblu format din patru laturi ce adăpostesc o curte interioară mare, plus încă două ansambluri sub formă de U, care sunt legate de corpul din faţă, ansambluri ce au rămas deschise pentru a se construi după aceea un teatru şi o casă a sindicatelor. Deoarece cheltuielile de construcţie au fost foarte mari, teatrul şi casa sindicatelor nu au mai fost ridicate.


Clădirea fost gândită să fie funcţională şi s-au realizat multe săli, dar şi spaţii de birouri.

Arhitectura a fost inspirată de clădirile înalte din Moscova – Universitatea, Leningraskaia Gastelniţa (Hotelul Leningrad). O altă clădire care a avut aceeaşi sursă de inspiraţie este Universitatea din Varşovia

Ai întrebări? Folosește contul tău de Facebook și întreabă aici!

Palatul Cotroceni

Despre Bucuresti

Municipiul Bucuresti este situat in Campia Vlasiei, subunitate a Campiei Romane, si este asezat pe raul Dambovita. Campia Bucurestilor s-a format prin retragerea treptata a lacului cuaternar, ca urmare a miscarii de inaltime a Carpatilor si Subcarpatilor si a intenselor aluvionari, care vor fi acoperite mai tarziu de loess. Capitala Romaniei, este cel mai populat oras, centru industrial si comercial al tarii, iar populatia de aproximativ 2 mili [...]

3
1