Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Pensiunea Vila Vlad Targu Neamt. Tarife de cazare Pensiunea Vila Vlad Targu Neamt. Adresa si numere de telefon.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Bulgaria
Ultima rezervare: acum 26 minute la Nessebar

Pensiunea Vila Vlad Târgu Neamţ

Stefan cel Mare 270, Târgu Neamţ, judetul Neamt, Romania (vezi pe harta)

Vila dispune la etaj de 8 camere cu bai proprii,televizor, cablu,incalzire centrala pe gaz;parterul este destinat relaxarii,avand un living de 60 mp, cu dvd, video, instalatie muzicala cu mp3, cablu, televizor ideal petreceri); bucatarie 20mp,complet utilata (frigider, congelator, cuptor microunde, expresso, ceai, vesela noua completa, tacamuri), terasa la bucatarie,gradina cu livada 1000 mp,gratar,parcare proprie asigurata cu 20 locuri.

Vila este situata in Tg Neamt,oras datat documentar din 1387-1392.Celebritatea zonei se datoreaza peisajului pitoresc, dar, mai ales vestitei Cetati a Neamtului, ce strajuieste din sec xiv orasul.

Trecand podul peste ,,Ozana cea limpede si frumos curgatoare,, ajungem la Humulestii lui Creanga,in prezent cartier al orasului Tg Neamt.Marele povestitor a scris despre aceasta asezare ca ,, un mare si vesel sat, sat vechi,razasesc.

Mai departe, spre statiunea Durau, nu putem trece fara sa intram in manastirile ce sunt una dupa alta in drumul nostru:Neamt,Secu,Sihastrie,Sihla,Agapia,Varatec.

Inceputurile vietii monahale in zona Manastirii Neamt s-a datorat sihastrilor(Daniil Sihastrul si altii)),care isi duceau viata in singuratate sau in grupuri mici si care au ridicat mici asezaminte de rugaciune.
Inainte de a ajunge la Manastirle Agapia si Varatec este pacat sa nu faceti o plimbare in ,,Codrii de Argint,, evocati de Eminescu, precum si la Casa Memoriala Mihail Sadoveanu.

Manastirea Agapia este construita dupa un plan asemanator manastirii Trei Ierarhi din Iasi,ctitorita de Vasile Lupu.Sfintirea manastirii a fost la 12 sept 1647.In incinta manastirii puteti admira si va inchina la icoanele pictate de marele Nicolae Grigorescu, pe vremea cand avea doar 18 ani(1858).Acesta a realizat o suita de compozitii murale si de icoane ,inspirandu-se din marii pictori renascentisti.Pt icoana Sf Gheorghe in picioare, de pe usa stanga a altarului, s-a inspirat din sculptura lui Donatello din Florenta.

Despre Nicolae Grigorescu si pictura sa de la Agapia au scris Al. Vlahuta,Barbu Delavrancea si altii.In incinta manastirii se afla si Muzeul de arta,sectia medievla din Bucuresti.

La distanta f mica de manastire se afla Manastirea Agapia Veche, sau Agapia din Deal.(2km)
Alte obiective din zona orasului Tg Neamt ar mai fi Casa Memoriala Ion Creanga,monumentul Vanatorilor de munte,si ,nu in ultimul rand, rezervatia de zimbri din apropierea manastirii Neamt.

Daca dispuneti de suficient timp,puteti face o plimbare de 30 minute cu masina la Piatra Neamt , pt a admira panorama orasului din telegondola orasului,pusa in functiune in 2008.

Va asteptam cu drag!

Facilitati generale Pensiunea Vila Vlad

Camera de bagaje Camera de bagaje Camere nefumatori Camere nefumatori DVD Player DVD Player
Foişor in curte Foişor in curte Frigider Frigider Gradina / Curte Gradina / Curte
Gratar în curte Gratar în curte Încălzire centrală Încălzire centrală Living Living
Loc de joaca copii Loc de joaca copii Parcare Parcare Salon mic dejun Salon mic dejun
Terasa Terasa Transfer la gara Transfer la gara TV Living TV Living

Dotari in camere Pensiunea Vila Vlad

Baie proprie Baie proprie Balcon Balcon Pat dublu Pat dublu
TV TV   

Activitati sportive si de relaxare Pensiunea Vila Vlad

Darts Darts Jocuri (sah, table, rummy) Jocuri (sah, table, rummy) Tenis de masa Tenis de masa

Modalitati de plata Pensiunea Vila Vlad

USD & EUR USD & EUR   

Ai întrebări? Folosește contul tău de Facebook și întreabă aici!

Muzeul Memorial
Impresii de vacanta
Ai fost la Târgu Neamţ?
Publică-ți impresiile de vacanță!

Despre Târgu Neamţ

Informatii generale Oraşul Târgu Neamţ este situat în Depresiunea Neamţului, pe terasa râului Ozana, la o altitudine medie de 365 m. Istoric Oraşul îşi are rădăcinile în secolele dinaintea formării statului feudal Moldova. Descoperirile arheologice efectuate pe vechea vatră de locuire a oraşului, în cartierul Ţuţuieni, atestă existenţa urmelor de locuire cel puţin din ultimele decenii ale secolului al X [...]

1
0

Contact proprietar

Telefon
0233
*** ***

Mobil
0745
*** ***

Fax
0233
*** ***

www.vilavlad.com

Trimite mesaj

Ai o întrebare pentru proprietar? Trimite-i un mesaj! Dacă vrei să faci o rezervare fermă folosește
formularul de rezervare.

Numele tău

Orașul

Telefon

Email

Mesajul pt.proprietar

Bifează căsuța de mai jos

Trimite mesaj

Legaturi utile