Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Atractii si obiectie turistice Mures
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 47 minute la Covasna

> > > Atractii si obiective turistice

Obiective turistice judetul Mures

Obiective turistice Mures, Cetatea Sighisoara, Mures (Mures)
Sighisoara este, in acelasi timp, un fenomen, dar si o ciudatenie a timpurilor moderne. Mai batrana decat multe capitale europene, ea pare insensibila la trecerea vremii si la schimbarile din jurul  (...)
Obiective turistice Mures, Casa Vlad Dracul, Mures (Mures)
Este situata vis-a-vis de Casa Venetiana si este considerata a fi o cladire foarte veche, datata aproximativ in secolele XIV-XV. In aceasta cladire se presupune ca s-a stabilit intre anii 1431-1435,  (...)

Obiective turistice Mures, Lacul Ursu, Mures (Mures)
Renumele Sovatei se datoreaza lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniş (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roşu, Mierlei şi Şerpilor, cu ape clorurate (cu concentraţie mare - de la 40 la 250 gr/litru) şi s (...)
Obiective turistice Mures, Scara acoperita, Mures (Mures)
Mai poarta denumirea de ‘Scara Scolarilor’. A fost conceputa pentru a facilita drumul elevilor spre Scoala din Deal pe perioada iernii. A fost construita in anul 1662 si era alcatuita di (...)

Obiective turistice Mures, Turnul cu ceas, Mures (Mures)
Este principalul punct de interes al cetatii si reprezinta simbolul orasului. A fost construit pentru a apara poarta principala a cetatii. A primit aceasta denumire datorita ceasului cu figurine, uni (...)
Obiective turistice Mures, Casa cu cerb, Mures (Mures)
Casa cu cerb este situata în centrul Cetatii medievale. Denumirea se datoreaza picturii murale exterioare, reprezentând un cerb în marime naturala, cu capul si trofeul montate pe zid. Este una dintr (...)

Obiective turistice Mures, Biserica Bob, Mures (Mures)
Biserica Bob din Târgu Mureş, cu hramul "Înălţarea Domnului", cunoscută şi sub numele de Biserica de Piatră, este prima biserică greco-catolică ridicată în Târgu Mureş. Edificiul este situa (...)
Obiective turistice Mures, Biserica Buna Vestire, Mures (Mures)
Biserica Buna Vestire, cunoscută de localnici şi sub denumirea de Catedrala mică (spre a o deosebi de Catedrala ortodoxă aflată în partea opusă a Pieţei Trandafirilor), a fost construită între anii 1 (...)

Obiective turistice Mures, Biserica din deal, Mures (Mures)
Biserica din Deal este neindoielnic cel mai valoros monument arhitectonic al Cetatii Sighisoara. Constructia acestei biserici, pusa sub patronajul Sf. Nicolae, incepe in anul 1345 si continua cu i (...)
Obiective turistice Mures, Biserica Mănăstirii, Mures (Mures)
Biserica este un monument de arhitectura in stil gotic. Se gaseste in imediata vecinatate a Turnului cu Ceas. Biserica a apartinut calugarilor dominicani si este mentionata documentar inca din anul 1 (...)

Vezi toate atractiile si obiectivele turistice din judetul Mures »