Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Atractii si obiectie turistice Prahova
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola

> > > Atractii si obiective turistice

Obiective turistice judetul Prahova

Obiective turistice Prahova, Castelul Peleş, Prahova (Prahova)
In anul 1873, principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, venit la tronul Romaniei in 1866, incepea construirea Castelului Peles la Sinaia (localitate care la acea data se numea Podul Neagului) pe  (...)
Obiective turistice Prahova, Castelul Iulia Hasdeu, Prahova (Prahova)
Castelul "Iulia Hasdeu" este un castel din municipiul Câmpina, Muntenia, România, construit între anii 1893 şi 1896. Muzeu memorial Primul război mondial a afectat Castelul Iulia Hasdeu, c (...)

Obiective turistice Prahova, Mănăstirea Cheia, Prahova (Prahova)
Mănăstirea Cheia, mănăstire de călugări cu hramul Sfânta Treime, este situată pe malul drept al pârâului Tâmpa, în partea de sud-est a localităţii Cheia, judeţul Prahova. Atestată începând cu 1770, a (...)
Obiective turistice Prahova, Barajul Paltinu, Prahova (Prahova)
Barajul Paltinu este un baraj de beton în arc, de 108 m înălţime, construit pe valea râului Doftana. Amplasament Barajul Paltinu este situat în Judeţul Prahova, pe valea râului Doftana, în aval de c (...)

Obiective turistice Prahova, Mănăstirea Sinaia, Prahova (Prahova)
Biserica "Adormirea Maicii Domnului" Mânăstirea Sinaia datează din secolul al XVII-lea şi reprezintă identitatea istorică a oraşului Sinaia, fiind prima construcţie pe acest teritoriu. Fon (...)
Obiective turistice Prahova, Crucea Eroilor Neamului, Prahova (Prahova)
Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuţi în Primul Război Mondial. La baz (...)

Obiective turistice Prahova, Închisoarea Doftana, Prahova (Prahova)
Doftana este o închisoare românească folosită în anii '30 pentru încarcerarea deţinuţilor politici. Este situată în localitatea Telega, judeţul Prahova. În ti (...)
Obiective turistice Prahova, Biserica din Pietriceaua, Prahova (Prahova)
La poalele Carpatilor de curbura, intr-o zona pitoreasca, unica, se afla satul Pietriceaua, care apartine de comuna Brebu, judetul Prahova. De cand se stiu, pietricenii au avut un spirit liber, oamen (...)

Obiective turistice Prahova, Lacul Brebu, Prahova (Prahova)
Lacul Brebu se afla în centrul comunei în spatele Mânastririi si a fostului Palat Domnesc, ridicate de Matei basarab la 1654 Palat în care astazi se gaseste Muzeul de Arta. L (...)
Obiective turistice Prahova, Mănăstirea de la Brebu, Prahova (Prahova)
Mănăstirea de la Brebu este una dintre cele mai importante realizări arhitectonice ale domniei lui Matei Basarab şi a artei româneşti a secolului al XVII-lea. Amplasare Mănăstirea este amplasată în  (...)

Vezi toate atractiile si obiectivele turistice din judetul Prahova »