Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica Ortodoxă din Deal Cluj. Prezentare si informatii utile despre Biserica Ortodoxă din Deal Cluj.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 22 minute la Baile Felix

> > > > >

Biserica Ortodoxă din Deal Cluj

Biserica Ortodoxă din Deal din Cluj-Napoca (numită şi Biserica Sf. Treime din Deal) aflată pe Str. Bisericii Ortodoxe nr. 12 a fost construită în perioada 1795-1796.

Lăcaşul a fost ridicat datorită contribuţiei negustorilor români din Braşov, precum şi a negustorilor greci şi macedoneni din Cluj. În perioada 1919-1932 biserica a fost şi catedrală a Episcopiei Vadului şi Feleacului. Biserica deţine mai multe cărţi, manuscrise şi icoane religioase, printre care "Liturghierul" din 1797.

Eparhia de Cluj-Gherla

Despre Cluj

Cluj-Napoca (pronunţat /'kluʒ na'poka/, până în 1974 Cluj; în maghiară Kolozsvár, germană Klausenburg, latină Claudiopolis) este reşedinţa judeţului Cluj, precum şi capitala istorică a Transilvaniei, România. Populaţia oraşului a oscilat în ultimii ani în jurul cifrei de 300 000 de locuitori (la recensământul din 2002: 318 027, în scădere). Proiectul zonei metropolitane ar urma să sporească potenţialul demografic al municipiului cu î [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.