Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Muzeul National Brukenthal Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Muzeul National Brukenthal Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 463 minute la Poiana Brasov

> > > > >

Muzeul National Brukenthal Sibiu

Sibiul este locul unde s-a deschis primul muzeu de pe actualul teritoriu al Romaniei, Muzeul Brukenthal, la 25 februarie 1817.
In 1895 se deschide al doilea muzeu: Muzeul Societatii Ardelene de Stiintele Naturii, actualul Muzeu de Stiinte Naturale, in sediul actual de pe strada Cetatii.

La inceputul anilor '50, fondul Muzeului Astra si al Muzeului de etnografie saseasca trece in patrimoniul Muzeului Brukenthal. In 1967 se deschide expozitia permanenta de Arme si Trofee de Vanatoare, iar in 1972 Muzeul de Istoria Farmaciei se inaugureaza intr-o cladire istorica din Piata Mica. 

In 1988 s-a inaugura, in sediul fostei primarii a orasului, Muzeul de Istorie avand la baza colectiile de numismatice si de antichitati romane ale lui Samuel von Brukenthal, precum si colectiile de arme ale Societatii Carpatine Transilvanene si a colectiilor de istorie ale Muzeului ASTRA. 

In 1990, sectia de arta populara si etnografie s-a desprins din cadrul Muzeului Brukenthal, formand un muzeu de sine statator, Muzeul ASTRA. 

Dupa 1990 s-a format Muzeul National Brukenthal care cuprinde pe langa Muzeul Brukenthal aflat in palatul cu acelasi nume si Muzeul de Istorie 'Casa Altemberger", Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istorie a Farmaciei si Muzeul de Vanatoare "August von Spiess".

Podul Minciunilor

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0