Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Muzeul Tehnicii Populare Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Muzeul Tehnicii Populare Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 214 minute la Baile Olanesti

> > > > >

Muzeul Tehnicii Populare Sibiu

Muzeul Tehnicii Populare este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Romania. Situat imediat la sud de Sibiu, muzeul conţine creaţii ale civilizaţiei populare tradiţionale, pre-industriale româneşti. Casele, atelierele şi complexele de cladiri sunt presărate in jurul unui lac, printre copacii Dumbrăvii Sibiului.


Muzeul se intinde pe 96 de hectare, este străbatut de 10 kilometri de alei de-a lungul cărora se găsesc peste 300 de clădiri. Inventarul pieselor cuprinse in muzeu se ridică la 16,000 (multe expuse in interiorul clădirilor).


Muzeul Tehnicii Populare a fost înfiinţat in anul 1963, de catre o echipa condusa de Cornel Irimie. Ideea unui muzeu etnografic este însa mai veche, acest muzeu fiind o resuscitare a Muzeului Etnografic-Istoric al Românilor din Transilvania (fondat în 1905 şi inchis în 1950).

Primul monument adus în 1963 in Dumbrava Sibiului a fost o moară hidraulică cu aducţiune inferioară. Aceasta moară se regaseşte in sigla muzeului. Colecţia a fost dezvoltată in anii urmatori.

Muzeul a fost deschis publicului în 1967.

În 1971 s-a decis şi s-a început adăugarea de case ţărăneşti alaturi de atelierele meşteşugăreşti.

În 1989 se adaugă sectorul monumentelor de utilitate publică şi socială (biserică, scoală, cârciumă, popicărie).

În 1990 muzeul îşi modifica titulatura in Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale.


Muzeul tehnicii Populare se gaseşte in crângul "Dumbrava Sibiului" din partea de sud a oraşului Sibiu, pe şoseaua de legătură între Sibiu şi Răşinari, la 3 km de oraş.

Muzeul locomotivelor cu abur

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
1