Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Catedrala Ortodoxă Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Catedrala Ortodoxă Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 74 minute la Sibiu

> > > > >

Catedrala Ortodoxă Sibiu

Catedrala Ortodoxă din Sibiu a fost construită între anii 1902-1906 pe locul unei biserici greceşti din 1778 care până atunci servea drept catedrală episcopală, prezintă caracteristicile unei bazilici bizantine fiind o copie la scară redusă a bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol. A fost ctitorită de Mitropolitul Ioan Meţianu şi a fost construită de către arhitecţii Virgil Nagy şi Iosif Kamner din Budapesta.

La intrare, deasupra celor trei arcade susţinute de fascicole de câte patru coloane alipite, se află un balcon cu alte mici coloane. La intrarea în catedrală se află plăcile cu inscripţiile ctitoriei. Iconostasul şi stranele au fost confecţionate în Bucureşti, la firma lui Constantin Babic şi în acelaşi an a fost introdusă lumina electrică şi a fost pictată cupola. Pictura este executată de Octavian Smigelschi, cel care a aplicat pentru prima dată pictura cu ciment colorat, în colaborare cu bunul său prieten Arthur Coulin. Alte picturi au fost realizate de Ioan Köber şi Anastase Demian, care a pictat altarul şi horele laterale. Mozaicurile au fost executate la München.

Parcul Sub Arini

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.