Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Piata Mica Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Piata Mica Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Bulgaria
Ultima rezervare: acum 52 minute la Bansko

> > > > >

Piata Mica Sibiu

PIATA MICA sau "Ringul cel mic" construit in sec XIV-XVI este vechiul centru comercial al cetatii fortificate.

Piata este impartita in doua parti distincte de strada Ocnei care coboara pe sub Podul Minciunilor spre orasul de jos.


Latura nordica a pietei urmareste conturul celei de-a doua centuri de fortificatii, prezentandu-se sub forma circulara. Cladirile din partea stanga strazii Ocnei, au o forma concava si urmaresc conturul primei centuri de fortificatii, ele despartind Piata Mica de Piata Huet.


Cladirile din Piata Mica (cu o singura exceptie) nu au acel portal masiv, boltit caracteristic Pietei Mari sau strazii Balcescu. Caracteristica caselor din Piata Mica este loggia de la parter, boltita si semideschisa spre piata, cu arcade semicirculare sutinute de portanti.

Privita din Turnul Sfatului, aceasta piata castiga prin varietatea si alternanta acoperisurilor cu pinioanele gotice si baroce ce dau ansamblului o nota deosebita.


Cladirile sunt inalte si prezinta acele lucarne lenticulare cunoascute sub denumirea de "ochii sibiului". Cladirile dateaza din sec. XIV - XVI cu modificari ulterioare. O alta caracteristica a pietei o constituie prezenta unui numar mare de felinare prinse de cladiri, confectionate din fier forjat cu un decor vegetal. Acestea dateaza din sec XIX.

Casa Generalilor

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
1