Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Piata Huet Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Piata Huet Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Bulgaria
Ultima rezervare: acum 267 minute la Bansko

> > > > >

Piata Huet Sibiu

Piata s-a format pe traseul primei incinte fortificate a Sibiului. Incinta propriu-zisa dateaza de la sfârsitul secolului al XII-lea, existenta prepoziturii în anul 1191 fiind un termen "ante quem" pentru datarea actualei suprafete a pietei. Cladirile au fost ridicate pe traseul primelor ziduri în momentul în care fortificatia si-a pierdut rolul practic, începând cu a doua jumatate a secolului al XIV-lea, odata cu întarirea completa a "Orasului de sus".


În 1415 este mentionata aici existenta capelei cimiteriale cu hramul Sf. Iacob. De asemenea, în imediata apropiere a capelei se afla Turnul Preotilor (demolat in 1898), alaturi de care, se ridica o casa, a lui Thomas Gulden, donata de proprietar orasului drept sediu al primariei. Constructiile din jurul Catedralei evanghelice constituie valoroase vestigii de cultura, fiind databile în secolele XV-XVIII. Dintre acestea, cele mai importante sunt Casa parohiala, Turnul Scarilor sau Liceul Brukenthal.

Piata este dominata de cladirea masiva a Bisericii Evanghelice, cu turnul inalt de 73,34 m, cel mai înalt din Transilvania. Piata Huet se desfasoara pe suprafata primei incinte de fortificatii ale orasului.

Palatul Brukenthal

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0