Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Orasul de sus Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Orasul de sus Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola

> > > > >

Orasul de sus Sibiu

Prima piata s-a format la inceputul sec. XII in jurul unei biserici aflate pe o colina, pe locul actualei biserici Evanghelice. In jurul acestei piete s-a ridicat prima centura de fortificatii continuata cu a doua in jurul actualei Piete Mici.La 1366 s-a incheiat a treia centura de fortificatii in jurul a ce numim astazi Orasul de Sus.

Punctul central era reprezentat de Piata Mare din care porneau 4 strazi, cele mai vechi fiind actualele strazi Avram Iancu si Gen. Magheru.

Orasul de Sus este delimitat pe latura de sud de bd. Coposu, pe latura de rasarit de strada Manejului, la nord Piata Mica, Piata Huet si strada Centumvirilor, iar la vest de parcul Astra si Piata Unirii.

Orasul de sus

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.