Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Parcul Sub Arini Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Parcul Sub Arini Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 162 minute la Baile Olanesti

> > > > >

Parcul Sub Arini Sibiu

Este unul dintre cele mai vechi parcuri din Romania infiintat in 1856. Inginerul Seifried este insarcinat cu elaborarea proiectului si conducerea lucrarilor. In 1857-1858 sunt trase cele doua alei principale de-a lungul fostului canal al Scolii de Inot (deschisa in 1829), si al pârâului Sevis. Concomitent au inceput actiunile de plantare cu diverse specii de arbori. In 1859 este construit digul iar un an mai tarziu podul peste pârâul Trinbach. In 1865 s-a deschis restaurantul Sub Arini (Bolta Rece)

Din 1881 parcul s-a aflat in grija Societatii pentru infrumusetare a orasului care a continuat actiunea de plantare de copaci. In 1883 este construita sera iar prima fantana arteziana s-a realizat in 1894. In 1898 a fost construit Pavilionul de muzica folosit pentru fanfara militara care dadea spectacole aici in fiecare duminica, iar in 1904 s-a introdus iluminatul electric. In 1927 pe latura sudica a parcului s-a dat in folosinta stadionul municipal cunoscut la inceput sub numele de Stadionul de educatie fizica.

Supus unor transformari majore in perioada 1977-1981, stadionul a fost dotat cu tribune de beton pentru 12000 spectatori. In 1982 vechea tribuna acoperita a fost demolata capacitatea ajungand la peste 24000 locuri. Sub vechea tribuna functioneaza o sala de atletism. Stadionul dispune si de o tabela electronica.

In prezent parcul are 22 de hectare pe care cresc peste 68 specii lemnoase, dintre care 30 exotice si 38 autohtone. unii sunt originali din Japonia, China, Himalaya, Asia Mica, America de Nord, america Centrala, Algeria sau din zona Alpilor. Dintre acestea amintim Stejarul rosu american, Mahonul, Bradul argintiu, Plopul alb de Himalaia, Pinul negru austriac, brad de Caucaz, Eronimus Radicans – Japonia, ienupar de Virginia, tsuga Douglas verde, etc.


Cei mai batrâni arbori (exemplare de arini, plop negru, tei, stejari) au peste 150 de ani. De o deosebita valoare stiintifica si decorativa sunt speciile exotice, atât cele din Extremul Orient (ginkgo, arborele vietii, magnolia), cât si cele din America de Nord (molid întepator, pin strob, tuie, chiparos de California, stejar rosu si stejar de balta, nuc negru, arbore de lalea, roscov de Canada, artar american si artar de zahar, gladice, catalpa).

Muzeul locomotivelor cu abur

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0