Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Statuia Episcopului Teutsch Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Statuia Episcopului Teutsch Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 437 minute la Poiana Brasov

> > > > >

Statuia Episcopului Teutsch Sibiu

Intre Biserica Evanghelica si Liceul Brukenthal se afla statuia episcopului Georg Daniel Teutsch, realizata in 1899 de sculptorul Adolf von Donndorf din Stuttgart.

Statuia inalta de 3,5 m realizata din bronz este asezata pe un soclu de aceiasi inaltime realizat din granit.
Pe soclu, in patru medalioane din bronz apar efigiile a patru colaboratori ai lui Teutsch: episcopul Paul Binder, comitele Konrad Schmidt, consilierul J.C. Schuller si secretarul Franz Gäbbel.

Georg Daniel Teutsch (1817-1893) a fost un cunoscut istoric, episcop de Transilvania si om politic, fara indoiala cea mai proeminenta personalitate a sasilor in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Cetatea Sibiului

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0