Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica catolica Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Biserica catolica Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 525 minute la Sinaia

> > > > >

Biserica catolica Sibiu

 Biserica parohiala romano-catolica Sf Treime a fost construita de iezuti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez pe locul cladirii farmaciei (sfintita în 13 septembrie 1733 de catre episcopul Transilvaniei Georg von Sorger) dupa cucerirea Transilvaniei de catre austrieci. Cladirea a fost restaurata în anii 1971-1975, iar pictura în anii 1977 - 1978.
În partea de vest, biserica are un turn decrosat fata de nava (terminat în 1738).

Exteriorul monumentului este destul de sobru, celor sapte ferestre (ritm 1-3-2-1) de dimensiuni aleatorii de la primul nivel (spre Piata Mica exista doar sase axe) fiindu-le suprapuse altele, mai mici, dreptunghiulare, având ancadramente de piatra cu ecuson central. Fatadele laterale sunt compartimentate în axe prin mijlocirea pilastrilor cu capitel doric, suprapuse de un antablament cu friza nedecorata. De asemenea, în flancurile fatadei spre Piata Mare se afla doua usi de forma dreptunghiulara, încoronate cu câte un segment de cerc profilat: prima faciliteaza accesul în biserica, urmatoarea în casa parohiala. Ferestrele situate la primul nivel, deasupra usilor, sunt surmontate de frontoane triunghiulare, celelalte având cornisa orizontala. Acoperis în doua ape, coama paralela cu fatadele laterale, are spre Piata Mare trei lucarne semicirculare de tabla si o lucarna mare, dreptunghiulara cu fronton triunghiular acoperit în doua ape.


Turnul care este detasat de nava a fost terminat in 1738 si are patru nivele inalte si o cupola. La nivelul strazii, turnul prezinta un gang boltit care permite accesul spre Piata Mica. Ceasul din turn cu cadrane spre cele doua piete, dateaza din 1838.
În capatul opus turnului, coama acoperisului este prevazuta cu un turnulet lanterna.

Muzeul locomotivelor cu abur

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.