Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Complex Neptun Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Complex Neptun Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 982 minute la Predeal

> > > > >

Complex Neptun Sibiu

Situat în centrul orasului, lânga Hotelul Bulevard, cladirea acestui complex este una dintre cele mai vechi constructii de interes public ale Sibiului, nominalizata pe lista monumentelor istorice din România.

Ideea de a construi în Sibiul sfârsitului de secol XIX o baie accesibila tuturor a fost a dr. Carl Wolff, iar Adunarea Generala a Casei de Economii si Consemnatiuni si-a însusit aceasta idee si a furnizat mijloacele de executie din fondurile sale de rezerva.
Constructia este creatia profesorului de arhitectura al Universitatii Tehnice din Munchen Karl Hocheder, îmbinând stilistic forme ale barocului cu elemente de „Jugendstil" de sfârsit de secol XIX si început de secol XX. Profesorul Karl Hocheder a însarcinat pe unul dintre cei mai buni asistenti ai sai la conducerea lucrarilor de constructie - Hans Hedners care, împreuna cu mesterul Gustav Map si echipa sa, a ridicat atât de repede acesta cladire, încât inaugurarea a putut avea loc în 11 decembrie 1904.

Din punct de vedere al structurii arhitectonice baia populara a Sibiului este copia Baii Müller din München - realizata de acelasi autor: în stânga holului principal de la parter, care include si casieria, este intrarea la bazinul de înot - pretextul principal al contmctiei. Bazinul lung de 21 de metri, lat de 9 metri si având o adâncime maxima de 3 metri este plasat într-un minunat spatiu arhitectural.
În dreapta holului se afla sauna romano-irlandeza, unica în tara prin complexitatea dotarilor sale: sala de sudatie cu 32 de cabine, sauna umeda, sauna uscata, bazine de altemanta (cald si rece), dusuri, spatiu de masaj.

La etaj se afla 10 cabine cu cazi si dusuri pentru îmbaiere si, apârute mai recent ca necesitati în sfera serviciilor, cabinetele de coafor, manichiura, pedichiura si cosmetica (frizeria este amenajata la parter), dotate cu aparatura modema utilizate de profesioniste cu multa experienta.

La demisol functioneaza spalatoria echipata recent cu utilaje noi, o centrala termica de mare randament, iar în jurul gradinii interioare sunt amenajate salile de întretinere a conditiei fizice si culturism.

Fiind printre putinele bai publice din tara care mai functioneaza si în prezent datorita interesului manifestat de catre edilii municipiului, acest complex da posibilitatea celor fara adapost sau cu venituri foarte mici sa beneficieze de o baie calda. Pe de alta parte, bazinul de înot este un excelent mijloc de recuperare pentru copii sau chiar adulti cu boli ale sistemului osos si locomotor care necesita ca tratament miscarea în apa si este locul ideal pentru învatarea înotului.

Pe parcursul unui an ne trec pragul aproape 55.000 de clienti multumiti de serviciile noastre, oferta Baii Neptun adresându-se unei plaje de public foarte larga.

Casa Generalilor

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.