Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica Franciscana Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Biserica Franciscana Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 268 minute la Sinaia

> > > > >

Biserica Franciscana Sibiu

Scor general: 5.0/5 din 1 evaluari

5.0/5
Actuala Biserica Franciscana din Sibiu/Hermannstadt a fost, inainte de Reforma Lutherana, Biserica Manastirii Nonnelor Dominicane/Schwarze Nonnen/Moniales de Ordo Praedicatorum, Biserica cu patrocinul Sta. Maria Magdalena. La intrare in Biserica EXISTA pentru citit INFO in 4 limbi dactilografiata,(...)

Georg Schoenpflug Von Gambsenberg, Ulm (21.11.2013)

Biserica gotica sprijinita de contraforturi, cladirea intitiala a apartinut sec. XV.
In interior este o biserica in stil baroc de tip sala, boltita semicircular cu o tribuna deasupra laturii nordice.
Deasupra arcului de triumf este reprezentata scena Sf. Francisc chemand pasarile, o pictura eclectica de la inceputul sec. XX. De o parte si alta a altarului principal se gasesc alte doua altare in acelasi stil baroc.

Biserica a apartinut initial ordinului clariselor, intrand in posesia Franciscanilor in 1716.
În interior mai retine atentia, în nordul corului, monumentul funerar al generalului conte Damian Hugo von Virmond (1666-1722), comandant militar al Transilvaniei, realizat din piatra.

Partea centrala consta dintr-o inscriptie comemorativa, iar cea inferioara, un sarcofag, este decorata cu alegoria Victoriei. În biserica se afla un cenotaf dedicat baronesei Adriana Andlern, nascuta Engelshoffer (decedata în 1700), iar în cripta (care nu este deschisa publicului) se afla mai multe pietre funerare, dintre care mentionam pe cea a lui Iohann Haller, guvernator al Transilvaniei (decedat 1786), si a sotiei sale Sophia Daniela de Vargyas care sunt decorate cu blazoanele acolate ale defunctilor. Din inventarul bisericii mai retinem existenta unei Madone cu pruncul, sculptura gotica (sec. XV) în lemn policrom. Biserica a fost restaurata ultima oara în anul 1972.
Alipita bisericii este cladirea care adapostea fosta manastire.

Palatul Brukenthal

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.