Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica Ursuline Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Biserica Ursuline Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Turcia
Ultima rezervare: acum 6 minute la Belek

> > > > >

Biserica Ursuline Sibiu

Complexul Ursulinelor este format din Biserica greco-catolica si din fosta Manastire a Ursulinelor.

Prima cladirea ridicata pe acest loc in 1474 a fost manastire dominicana pina in 1543, cind, cu ocazia reformei religioase ce a determinat trecerea unei mari parti a populatiei sasesti la religia lutherana, lacasul de cult a intrat in posesia lutheranilor.
In imediata vecinatate a bisericii se afla Poarta Sarii care inchidea actuala strada Gen. Magheru.
In 1733, opt calugarite din Bratislava au venit la Sibiu si au infiintat o scoala catolica pentru fete ridicand Manastirea Ursulinelor lipita de biserica.

Este o constructie cu fatada in stil baroc cu incinta inchisa care ajunge pana la strada Selarilor.
Manastirea, cunoscuta sub denumirea de Kloster Kirche, a fost preluata in 1755 de maicile Ordinului Ursulinelor.
In prezent, cladirea adaposteste Colegiul Pedagogic Andrei Saguna si din 1996 poarta o placa de marmura care comemoreaza 200 de ani de invatamant pedagogic la Sibiu.

Exteriorul bisericii are multe elemente gotice, originale, dintre care se remarca poarta principala, geamurile si stilpii de protectie.
Biserica are un portal gotic incheiat in arc frant, deasupra acestuia intr-o nisa cu doua coloane se afla sculptura policroma a Sf. Ursula.
Interiorul bisericii, construit initial in stil gotic, a fost transformat de maici in stil baroc. In 1948 cladirea a fost nationalizata, iar din 1992 in ea oficiaza slujbele Biserica greco-catolica.

In biserica sint trei altare de origine recenta. Pe altarul principal este o pictura in ulei care reprezinta coroana Maicii Domnului, altarul lateral stinga este impodobit cu o pictura in ulei care reprezinta aparitia Sfintei Mucenice Ursula in fata Sfintei Angela Merici, fondatoarea ordinului Ursulinelor.Deasupra este tabloul Sfintului Emeric, iar la dreapta, simetric cu cel sting, este al doilea altar lateral, cu pictura in ulei reprezentind-o pe Sfinta Angela instruind copiii.
In ambele parti ale navei sint statuile unor sfinti care au fost apreciati in mod deosebit de maici.
O deosebita importanta se acorda inscriptiei de deasupra arcului de triumf care reaminteste de binefacatoarea bisericii, imparateasa Maria Tereza.

Orasul de sus

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.