Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica dintre brazi Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Biserica dintre brazi Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola

> > > > >

Biserica dintre brazi Sibiu

Cel mai vechi edificiu de cult romanesc din Sibiu, dateaza din 1788 si are hramul Sf. Petru si Pavel. Edificiu fondat de episcopul Inochentie Micu Klein fusese intitial o biserica greco-catolica. Apare ca o biserica sala latita in zona centrala care sustine o cupola pe tambur de forma ovala. Atat fatada cat si interiorul poarta elemente baroce cum ar fi coloana masive, pilastrii si motivul scoicii.

In micul cimitir din jurul bisericii se gasesc numeroase monumente funerare de importanta istorica:
Ghe. Baritiu (1812-1893) Monumentul funerar constand dintr-un obelisc de marmura neagra a fost ridicat de familie in 1900 si apartine mesterului I. Roubischeck.

Al. Papiu Ilarian (1828-1877) istoric si fololog, membru al Academiei Romane. Ultimii ani ii petrece la Sibiu. Monumentul a fost ridicat in 1880 de sculptorul Carol Cauner. Bustul de marmura alba este plasat pe o coloana canelata de 1,27 m.


David Urs, baron de Marginime (1816 - 1897), ofiter roman de graniceri, participant la Revolutia de la 1848. Monumentul este realizat din piatra alba.

Ioan Ratiu (1828 - 1902), avocat si om politic. Monumentul este un obelisc din marmura neagra inalt de 3 metri.


Iosif Sterca Sulutiu (1827 – 1911), om politic si presedintele Bancii Albina, vicepresedinte al ASTREI. A scos la Sibiu o biografie despre Avram Iancu. Monumentul este un obelisc de marmura neagra inalt de 2,8 m, realizat de I. Roubischeck.


Al. Vaida Voievod (m. 1950) prim ministru al Romaniei in perioada marii uniri este cel mai nou monument din curtea bisericii.

Gradina zoologica

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.