Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Casa Albastra Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Casa Albastra Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 32 minute la Predeal

> > > > >

Casa Albastra Sibiu

Pe latura de vest, langa Palatul Brukenthal se afla Casa Albastra, la nr. 5, datand din sec. XV. Corpul din spate al cladirii gazduise între 1768-1783 spectacole de teatru. În 1769 s-a practicat o deschidere spre Ulita Balului (str. Xenopol).

Denumirea de "Casa albastra a orasului" dateaza din anul 1819. Intre 1858-1862 a fost sediul Societatii de Stiinte Naturale.
La mijlocul sec. XIX aici a functionat magazinul de confectii "La ducele de Reichstadt" si Academia de Drept (intre 1858-1862). Vechea stema a Sibiului este pictata pe fatada.

În prezent adaposteste sectoare de activitate ale Muzeului Brukenthal

Zidurile cetatii

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

1
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.