Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Casa Hecht Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Casa Hecht Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 143 minute la Baile Tusnad

> > > > >

Casa Hecht Sibiu

In 1456 in acesta cladire a functionat prima monetarie din Sibiu.

Din 1472 casa a apartinut viitorului primar Georg Hecht . Boltile gotice târzii dateaza dupa acest an. În 1595 casa trece în proprietatea primarului Johann Waida si va suporta alte interventii : apare usa Renastere din gangul portii. Mult timp aici au locuit comitii sasi, iar în 1821 cladirea a fost cumparata de Universitatea Saseasca, institutie echivalenta cu un Parlament al sasilor.

Intrarea in curte se face printr-un gang lung de 20 m. In partea stanga se poate vedea un ancadrament din piatra iar in partea dreapta un portal in stil renascentist.

Zidurile cetatii

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.