Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Casa Lutsch Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Casa Lutsch Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 47 minute la Sibiu

> > > > >

Casa Lutsch Sibiu

Pe locul actualului imobil, inainte de 1424 se afla un sediu al prepoziturii, iar dupa acea data, casa construita aici gazduia înaltii demnitari aflati în vizita la Sibiu.

La sfârsitul sec. XV se afla în proprietatea familiei Altemberger, apoi între 1537-1593, al familiei Haller. De la acea data s-a aflat în posesia lui Johann Lutsch (de la aceasta casa provine fragmentul de ancadrament de la usa bibliotecii Brukenthal - realizat de Elias Nicolai si reprezentând blazonul primarului Michael Lutsch). În 1661 proprietar devine Georg Reussner, urmasii acestuia donând cladirea orasului. A suferit modificari majore în 1830. In 1999 a fost renovata complet.

Muzeul locomotivelor cu abur

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.