Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Muzeul de Istorie Naturala Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Muzeul de Istorie Naturala Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 100 minute la Sibiu

> > > > >

Muzeul de Istorie Naturala Sibiu

Bazele muzeului au fost puse în 1849, prin înfiintarea Societãtii Ardelene de Stiinte Naturale (Siebenbürgischer Verein für Naturwiessenschaften), din care au fãcut parte personalitãti marcante ale vietii stiintifice si culturale interne si internationale.
Sediul Societatii Ardelene de Stiinte Naturale construit de catre arhitectul clujean C.W. Friedrich Maetz a carui inaugurarea festiva a avut loc în data de 25 mai 1895.

Cladire plasata în portiunea dintre incintele a III-a (demolata) si a IV-a. Fatada principala, de conformatie neoclasicista, are un portic cu patru coloane ionice deasupra careia se afla un balcon cu balustrada. Spre balcon se deschid trei usi dreptunghiulare înscrise în arc de descarcare semicircular prevazuta cu cheie de arc în forma de voluta. Cele trei axe sunt separate prin patru coloane corintice adosate care sustin un antablament cu friza inscriptionata cu cifra MDCCCXCIV (1894).

De o parte si alta rezalitului central, la etaj, apare câte o fereastra obturata cu ancadramentul format din pilastru cu capitel ionic si fronton triunghiular. Celelalte ferestre, pe fatadele laterale, sunt si ele de forma dreptunghiulara, la parter fara ancadrament, iar la etaj cu fronton triunghiular. Deasupra etajului se plaseaza un atic cu o terasa de acoperis.

În zona rezalitului central cu portic, streasina are intradosul decorat cu console în forma de volute vegetale. Accesul în interior se face prin usa situata în centrul porticului. În interior, un hol festiv cu o scara ampla care faciliteaza accesul la încaperile mai spatioase de la etaj. Tavanul holului este decorat cu o zugraveala decorativa realizata cu sablonul. Cladirea, fiind construita în mod special pentru a gazdui colectiile Societatii de Stiinte Naturale, are un rol utilitar, spatiile interioare fiind rezervate depozitelor, birourilor si laboratoarelor (subsol si parter) si salilor de expozitie (partial la parter, etaj).

 

Complex Neptun

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.