Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Muzeul Farmaciei Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Muzeul Farmaciei Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 168 minute la Baile Olanesti

> > > > >

Muzeul Farmaciei Sibiu

Deschis în anul 1972, colectiile muzeului reunesc peste 6.600 de piese din secolele XVI-XIX.

Ele provin din 67 de surse, si anume: farmacii, oficii farmaceutice, institutii medicale si persoane particulare, din 32 de localitati din tara.
Cladirea in care functioneaza muzeul este situata in Piata Mica, este monument istoric si de arhitectura cu elemente gotice si renascentiste, datand din anul 1568.

Muzeul este format din oficiu, laborator si o expozitie homeopatica (alcatuita din 2900 de piese) Prima încapere a acestui muzeu - oficina - este un element traditional in configuratia farmaciilor, avand functia de prezentare a produselor medicamentoase. Incaparea si decorul aduc aminte de vremurile trecute si de specificul farmaciilor de pe acea vreme.

Chiar si mobilierul a fost pastrat de un secol. Acesta a fost comandat si executat la Viena în 1902, special pentru farmacia care functiona pe vremea aceea si îsi schimbase numele în "La vulturul negru". Desi muzeul detine numeroase exponate specifice secolelor trecute, totusi oficina nu reda cu acuratete imaginea fostei farmacii; Vechea farmacie nu cuprindea nici un instrument pentru prepararea medicamentelor ci doar dulapurile si recipientele necesare depozitarii si etalarii acestora. Dintre instrumentele prezentate in prima incapere retine atentia un mojor din bronz, datat 1597, care era folosit în operatiile preliminare de preparare a medicamentelor, fiind cel mai vechi obiect din colectie.

Pentru a ajunge în a doua încapere traversezi un coridor îngust, unde sunt expuse instrumente medicale si câteva truse chirurgicale, foarfeci si microscoape, precum si ilustratii preluate dupa documente si publicatii vechi.

Spatiul afectat laboratorului farmaceutic ilustreaza complexitatea proceselor de elaborare a medicamentelor si evolutia acestora, in stransa concordanta cu evolutia conceptiilor medicale si farmaceutice. Sunt prezentate aici balante de diferite tipuri, mojare, masini pentru zdrobirea si macinarea materiilor prime, filtre, distilatoare, recipiente metalic si ceramice, sticlarie de laborator, etc.
Cea de-a treia si ultima din încaperi este rezervata homeopatiei. La noi aceasta practica s-a bucurat de o mare popularitate, promotorul acestei practici, Samuel von Hahnemann activând timp de peste un an aici, ca si secretar al baronului Samuel von Brukenthal.
Colectia homeopatica a muzeului cuprinde peste 2900 piese, respectiv truse si flacoane cu preparate homeopatice, care au fost preluate de la avechea farmacie "La Ingerul"

Muzeul National Brukenthal

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0