Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Bastionul Haller Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Bastionul Haller Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 49 minute la Sovata

> > > > >

Bastionul Haller Sibiu

Constructia în forma de pica este initiata de generalul austriac Castaldo în timpul primariatului lui Petru Haller; arhitect Alessandro Clippa, mesteri Peter Nürnberger si Georg Waahll. A fost terminat in 1553.

Bastionul este construit din caramida si umplut cu pamânt, având zidurile cu o lungime totala de 223 metri si înaltimea maxima a zidului de 9 metri.

Pentru o mai buna aparare, zidurile erau prevazute la cca 1 metru de limita superioara cu distantiere, realizate din piatra, pentru a împiedica instalarea scarilor de asediu.

Se pastreaza deschiderile cazematelor pentru tunuri, atât spre Turnul Gros (doua) cât si spre str. Manejului (trei).
În 1771 pe bastion se construieste scoala de calarie (manejul), iar în primul deceniu din secolul XX se ridica edificiul actual al Spitalului de neurologie.

Palatul Brukenthal

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.