Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Turnul Olarilor Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Turnul Olarilor Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 931 minute la Predeal

> > > > >

Turnul Olarilor Sibiu

A fost construit in sec. XV din piatra si consolidat un secol mai tarziu.

Turnul este dreptunghiular in plan, cu o retragere a corpului paralelipipedic al turnului, de la cel de al doilea nivel, unde pe fiecare latura sunt practicate câte doua deschideri înguste de forma unor metereze.
Partea superioara, iesita în afara, se sprijina pe o însiruire de console cu guri de aruncare. De jur împrejur sunt amplasate câte cinci lacasuri de tragere pentru archebuze, iar sub streasina metereze în forma de trepte. Acoperisul este piramidal în patru ape executat cu învelitoare din olane.

Turnul este considerat de multi cercetatori ca fiind de provenienta mai recenta, de pe la mijlocul secolului al XVI-lea.

Zidurile cetatii

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.