Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Turnul Pielarilor Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Turnul Pielarilor Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 28 minute la Baile Herculane

> > > > >

Turnul Pielarilor Sibiu

Turnul apartinator incintei a IV-a, construita în 1457, este unul din cele doua turnuri pastrate din Orasul de Jos.
Are patru nivele, din care ultimul, iesit în consola, dotat cu câte trei guri de pacura, deasupra carora se afla câte un gol de tragere patrat, cu partea superioara în arc de cerc, pentru piese de artilerie usoare. Acoperisul piramidal, cu opt laturi, are pante relativ joase. Ultimul nivel este boltit cu opt suprafete sferice care formeaza muchii intrate. Turnul a fost avariat si refacut în mai multe rânduri.

În timpul marelui incendiu din 31 martie 1566 a explodat datorita pulberii depozitate aici, ca si în 7 septembrie 1570 când a avut loc un alt incendiu catastrofal. În 28 august 1638 turnul a explodat pentru a treia oara datorita unui fulger.
Realizat pe o baza octogonala cu laturi de cca 3 m lungime, turnul era in folosirea breslei pielarilor.

Muzeul locomotivelor cu abur

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0