Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Parcul Astra Sibiu. Prezentare si informatii utile despre Parcul Astra Sibiu.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 974 minute la Baile Olanesti

> > > > >

Parcul Astra Sibiu

Parcul este situat in inima orasului, delimitat de strazile Mitropoliei, George Baritiu, Ioan Lupas si Piata Unirii.

Ideea infiintarii unui parc in urma demolarii zidurilor cetatii de pe aceasta parte dateaza din 1869 si s-a materializat in 1879, odata cu intemeierea Societatii pentru infrumusetarea orasului, parcul fiind prima realizare de seama a acesteia.

Parcul gazduieste 8 busturi ale celor mai importante personalitati romanesti grupate in jurul asociatiei cu acelasi nume: Gheorghe Baritiu, Badea Cartan, Timotei Cipariu, Octavian Goga, Gheorghe Lazar, Andrei Muresianu, Andrei Saguna si Ioan Slavici.
Bustul lui Baritiu, cea mai impunatoare realizare, situat exact in fata intrarii in edificiu, a fost realizat de Oskar Späthe in 1912 si adus in parc in 1924.
Bustul lui Goga a fost realizat de Ada Geo Medrea, sotia sculptorului Corneliu Medrea.

Prin amenajarile din 1926 parcul primeste fizionomia pe care o cunoastem astazi.

Piata Huet

Despre Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt in germana, ori Cibinium in latina este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei., unul din cele mai importante si infloritoare orase din Ardeal, si unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala semnificativa. Orasul Sibiu este situat in depresiunea c [...]

0
0