Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Muzeul de Ştiinţele Naturii Piatra-Neamţ Piatra Neamt. Prezentare si informatii utile despre Muzeul de Ştiinţele Naturii Piatra-Neamţ Piatra Neamt.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 4 minute la Sinaia

> > > > >

Muzeul de Ştiinţele Naturii Piatra-Neamţ Piatra Neamt

Muzeul de Ştiinţe Naturale Piatra-Neamţ s-a deschis pentru marele public la 15 noiembrie 1969, devenind în scurt timp unul din muzeele de referinţă din România. Expoziţia de bază este concepută sub forma unei prezentări monografice complexe a teritoriului judeţului Neamţ. Sub aspect geologic, paleontologic, floristic, faunistic şi ecologic.

În expoziţie reţin atenţia:

- exponatele de mineralogie şi petrografie;
- dioramele şi biogrupele, care prezintă ecositeme reprezentative din judeţul Neamţ, cu numeroase rarităţi floristice şi faunistice; se remarcă dioramele care ilustrează interesanta floră şi faună din Parcurile Naţionale Ceahlău şi Hăşmaş-Cheile Bicazului.
- fosilele mezozoice şi neozoice, remarcându-se bogata colecţie de peşti fosili oligoceni şi care cuprinde numeroase holotipuri (colectia deţine peste 600 de exemplare fosile, dintre care 31 sunt specii noi); 

Din formaţiunile oligocene de la Piatra Neamţ au fost descoperite şi exemplare de bivalve, gasteropode, arachnidae şi reptile. Colecţia de paleoihtiofauna se alătură colecţiilor similare din muzeele de la Moscova, Wroclaw, Brno, Viena, Paris, reprezentând o importantă sursă de informaţii despre paleoecologia Paratethysului din timpul Oligocenului. 

Colecţiile ştiinţifice ale muzeului (de mineralogie-petrografie, paleontologie, botanică, zoologie) cuprind cca. 45.000 de exemplare.

Muzeul editează periodic volumul "Studii şi cercetări", cu articole ştiinţifice ale specialiştilor muzeului şi colaboratorilor.

Cetatea Bâtca Doamnei

Despre Piatra Neamt

Piatra Neamţ este un municipiu situat pe valea Bistriţei în nord-estul României. Oraşul de 135.842 de locuitori în 1992, 115.000 în 2006, este reşedinţa judeţului Neamţ şi datorită frumuseţii arhitectonice cât şi a reliefului a căpătat denumirea de Perla Moldovei. Din punct de vedere industrial este al doilea centru industrial al judeţului după municipiul Roman. Oraşul a cunoscut o dezvoltare economică remarcabilă în ultimul timp, fiind declarat [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.