Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Marea Moschee Constanta. Prezentare si informatii utile despre Marea Moschee Constanta.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Bulgaria
Ultima rezervare: acum 29 minute la Bansko

> > > > >

Marea Moschee Constanta

Marea Moschee din Constanţa, cunoscută şi drept Moscheea Carol, este un lăcaş de cult musulman din Constanţa, monument de arhitectură, construit între anii 1910 şi 1912.

Construcţia a fost începută în anul 1910, din iniţiativa regelui Carol I, în semn de omagiu pentru comunitatea musulmană din oraşul Constanţa. Lucrările s-au încheiat în 1912. Inaugurarea a avut loc în prezenţa regelui. Iniţial s-a numit Moscheea Carol I, ulterior a fost redenumită Moscheea Mahmud al II-lea.

Construcţia a fost realizată după planurile ing. Gogu Constantinescu, sub îndrumarea arhitectului Victor Ştefănescu, luând ca model Moscheea Konya din Anatolia, Turcia. Construcţia a fost realizată din beton armat, în stil egipteano-bizantin, cu unele motive arhitecturale româneşti. Este prima clădire de beton armat construită în România. Moscheea se ridică pe locul fostei Geamii Mahmudia din 1822. Minaretul, construit în stil maur, are înălţimea de 47 metri, iar scara interioară numără 140 de trepte până la locaşul muezinului, de unde se anunţa ora de rugăciune în trecut.

Moscheea are o frumoasă pictură murală interioară. În interior adăposteşte un faimos covor oriental, primit ca donaţie din partea Turciei. Acesta provine din insula Ada Kaleh şi are o vechime de peste 200 de ani. Covorul impresionează prin mărimea sa ( 9m x 16 m, în total 144 m²) şi prin greutatea sa de peste 490 kg. Acest masiv covor, lucrat de mână în renumitul centru de artizanat Hereke, din Turcia, a fost proprietatea sultanului Abdul Hamid.

Delfinariul din Constanta

Despre Constanta

Orasul Constanta este asezat in sud-estul Romaniei, in regiunea istorica Dobrogea, pe malul Marii Negre. Resedinta de judet este, alaturi de Cluj Napoca, orasul cu cel mai ridicat standard de viata din Romania. In jurul municipiului exista o arie metropolitana importanta, care face din Constanta a doa zona metropolitana a tarii dupa Bucuresti, reunind alte 13 localitati. Portul Constanta este cel mai mare port din bazinul Marii Negre si se afla [...]

0
0