Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Catedrala Romano-Catolica Brasov. Prezentare si informatii utile despre Catedrala Romano-Catolica Brasov.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 969 minute la Predeal

> > > > >

Catedrala Romano-Catolica Brasov

Unicul monument baroc din oraş a fost construit în anul 1782, cu sprijinul împărătesei Maria Tereza, după planurile arhitectului Lamanch József Károly, pe amplasamentul fostei mănăstiri dominicane. Altarul principal sculptat în lemn este poleit cu aur, dar şi cele şase altare laterale sunt bogat împodobite cu sculpturi şi picturi.

În sanctuarul bisericii, se păstrază statuile sfinţilor Petru şi Pavel, Sf. Ana şi Sfântul Anton de Padova. Orga datează din perioada interbelică, şi a fost realizată la Timişoara. Vitraliile sunt din Budapesta făcute în perioada 1891-1894. Calea crucii este redată în 14 tablouri, şi biserica se mândreşte şi cu numeroase covoare.

Crucea monumentală de la intrare a fost ridicată în anul 1782. În 1840, biserica înfiinţează şi un gimnaziu romano-catolic.

Paradisul Acvatic

Despre Brasov

Brasov, numit in germana Kronstadt, se afla in inima Romaniei, situat in depresiunea cu acelasi nume, apartine gupei muntoase a Carpatilor Curburii. Oras resedinta de judet, Brasovul este vestit pentru activitatea turistica infloritoare, dar si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, care avea loc in fiecare an in Piata Sfatului. Orasul Brasov este un melanj de stiluri arhitectonice, avand in vedere vechimea acestuia. D [...]

2
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.