Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Delfinariul din Constanta Constanta. Prezentare si informatii utile despre Delfinariul din Constanta Constanta.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 161 minute la Predeal

> > > > >

Delfinariul din Constanta

Scor general: 4.5/5 din 2 evaluari

5.0/5
Locuiesc in Italia da de fiecare data cand vin in ROMANIA sunt mandra sa arat fetitei mele locurile mele natale....Delfinariul,spectacolul a fost scurt dar foarte frumos pentru copii este interesant.

Elena, Italy (02.10.2012)

Delfinariul din Constanta si-a inceput activitatea la 1 iunie 1972, fiind primul Delfinariu public din tara noastra precum si prima forma muzeistica de acest gen si Sud-Est-ul Europei, la acea data.

In Marea Neagra traiesc trei subspecii de delfini, si anume : marsuinul, delfinul comun si afalinul. 

Delfinariul Constanta a gazduit in bazinele sale toate cele trei specii de delfin din Marea Neagra. Primii au fost marsuinii (Phocoena phocoena relicta L.1758) si delfinii comuni (Delphinus delphis ponticus L.1758), iar in urma cu aproape 20 de ani au fost adusi si afalinii sau delfinii mari cum mai este numita specia Tursiops truncatus ponticus (Montagu, 1821), din care face parte si Mark, veteranul si totodata vedeta actuala a Delfinariului. 

Copiii de atunci, adultii de astazi, isi mai amintesc poate, ca primul delfin prezentat ochilor curiosi ai publicului, a fost Harley - un exemplar din specia Phocoena ce a fost dresat in bazinul central al Acvariului. 

Delfinariul constantean a fost in decursul existentei sale si o gazda primitoare pentru pinguini - primul exemplar de acest gen a fost pinguinul Boby, care s-a acomodat foarte bine, intentiile noastre fiind ca si in viitor sa repetam experimentul. 

Din 1995, Delfinariul are noi vedete: doua exemplare de leu de mare (Otaria byronia) John si Lorry, originari de pe coastele Americii de Sud. 

Delfinariu constantean are din anul 2005 o noua "haina". Procesul de reabilitare si modernizare a celor doua incinte: bazinul in aer liber si bazinul acoperit a transformat vechile cladiri in unele noi, apropiate de standardele europene. Inca de la intrare, schimbarea este evidenta, de la arcada cu doi delfini "luminosi" care te intampina primitori, pana la cladirea rosie, vie, atractiva. 

Multa lume se intreaba? Ce trebuie sa faci ca sa lucrezi cu animalele?? 

Mai intai trebuie sa le iubesti si sa le intelegi. Apoi, trebuie sa fii dispus sa-ti petreci toata ziua alaturi de ele ingrijindu-le.
La Delfinariu, cei care le sunt alaturi zi de zi, sunt bine diferentiati ca pregatire si atributiuni, de la preparatorii de hrana, dresori, muzeografi biologi, pana la medic veterinar si personal tehnic de intretinere a echipamentelor. 

Munca dresorilor este frumoasa dar si dificila. Ei sunt cei care lucreaza cu animalele, le hranesc, le sunt alaturi atunci cand sustin demonstratii in public, ajuta la tratarea lor, iar cand este nevoie participa la salvarea delfinilor esuati. Tot ei sunt si cei care intretin curatenia bazinelor in care sunt gazduite animalele. 

Langa dresori sunt biologii muzeografi. Ei sunt specialistii, cei care cunosc anatomia, fiziologia, ecologia si etologia acestor animale. Specialistii sunt cei care au grija sa se asigure pentru animale conditiile optime de viata, cat mai apropiate de cele din mediu natural. Latura de muzeologie este cea care valorifica colectiile muzeului fiind veriga de legatura intre acestea si public. 

Medicul veterinar supravegheaza starea de sanatate a animalelor si prescrie, la nevoie tratamentele adecvate. 

Fara a fi vazuti de vizitatori, personalul tehnic si administrativ are un rol foarte important in angrenajul acestei adevarate "uzine vii" care este Delfinariul. 

In ultimii ani, un accent deosebit se pune le nivel international pe conservarea si protejarea delfinilor, crearea conditiilor optime in bazine si cresterea natalitatii in captivitate a exemplarelor existente, in defavoarea capturarii exemplarelor sanatoase din mediul natural.

Sursa: www.delfinariu.ro

Cazinoul

Despre Constanta

Orasul Constanta este asezat in sud-estul Romaniei, in regiunea istorica Dobrogea, pe malul Marii Negre. Resedinta de judet este, alaturi de Cluj Napoca, orasul cu cel mai ridicat standard de viata din Romania. In jurul municipiului exista o arie metropolitana importanta, care face din Constanta a doa zona metropolitana a tarii dupa Bucuresti, reunind alte 13 localitati. Portul Constanta este cel mai mare port din bazinul Marii Negre si se afla [...]

16
6

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.