Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Catedrala Ortodoxa Brasov. Prezentare si informatii utile despre Catedrala Ortodoxa Brasov.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 582 minute la Poiana Brasov

> > > > >

Catedrala Ortodoxa Brasov

Ca şi alte lăcaşuri de cult ortodoxe din centru şi Biserica Adormirea Maicii Domnului se află ascunsă într-o curte, nu are faţadă la stradă. În acea perioadă era interzisă şi circulaţia românilor prin piaţă. lar ortodocşii după ce au pierdut biserica de pe strada Bariţiu aveau o singură soluţie protopul Bartholomeu Baiulescu a obţinut dreptul de a ridica într-o curte din Piaţa Sfatului o biserică parohială, în Groaveri au construit o capelă (1876) şi pentru adunarea banilor au pornit o subscripţie publică.

Astfel în anul 1894 au reuşit să înceapă construcţia bisericii, din donaţiile a 114 familii ortodoxe, care trăiau în centru. După doi ani, în 1896 biserica a fost terminată, şi este o copie fidelă a bisericii greceşti din Viena. La stradă se află casa parohială sub care printr-un coridor se ajunge la intrarea bisericii. Biserica este de tip sală frumos ornată, cu iconostazul şcolii braşovene, şi picturi damiane. Turnul, în stil bizantin, construit deasupra casei parohiale a fost distrus de cutremurul din 1940, şi a fost refăcut în forma ei iniţială în 1972.

Aqua Park Brasov

Despre Brasov

Brasov, numit in germana Kronstadt, se afla in inima Romaniei, situat in depresiunea cu acelasi nume, apartine gupei muntoase a Carpatilor Curburii. Oras resedinta de judet, Brasovul este vestit pentru activitatea turistica infloritoare, dar si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, care avea loc in fiecare an in Piata Sfatului. Orasul Brasov este un melanj de stiluri arhitectonice, avand in vedere vechimea acestuia. D [...]

1
0