Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Lacurile de la Ocna Sibiului Ocna Sibiului. Prezentare si informatii utile despre Lacurile de la Ocna Sibiului Ocna Sibiului.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Austria
Ultima rezervare: acum 452 minute la Oberau

> > > > >

Lacurile de la Ocna Sibiului Ocna Sibiului

Scor general: 5.0/5 din 1 evaluari

5.0/5
De 9 ani vin - cu intrerupere la renovarea lacurilor - sint foarte multumita de efectele apelor sarate. Jarna nu am probleme cu artroza la oase.

Joana, Offenbach/germania (09.09.2011)

Ocna Sibiului a fost prima data documentata in 1263 desi zona este locuita din vremea dacilor. Orasul se afla la 15 km N-V de Sibiu.
Atractia numarul unu a statiunii este reprezentata de cele 52 de lacuri cu calitati curative. Apele si namolul sunt folosite in tratamente reumatice, neuromotorice si ginecologice. 

Primele cercetari sistematice ale valentelor curative a lacurilor sarate sunt efectuate în 1820. Dupa aceasta data se amenajeaza treptat statiunea. 

În jurul lacurilor se construiesc cabine, se planteaza pomi, se ridica pavilioane pentru bai calde si reci. Statiunea a fost inaugurata oficial la 20 iunie 1858. Între 1906 si 1909 s-au ridicat pavilionul central si cladirea bailor existente si astazi. Ele cuprind sali pentru bai calde, pentru împachetari cu namol, aerosoli, bazine. 

Din 1948 - baile Ocna Sibiului devin statiune cu caracter permanent. 

Pe lânga pavilioanele amintite, statiunea mai cuprinde strandul cu lacurile Horia, Closca si Crisan, formate prin inundarea a sase saline vechi (7.848 m.p. si adâncimi de 44,5 m, 34,55 m, respectiv 44 m). Acestora li se adauga lacurile din apropierea liniei ferate Sibiu - Copsa Mica. 

Cele mai importante sunt:

  • Lacul fara fund, format pe locul fostei saline Francisc Grube, parasita în 1775 (1.665 m.p., 34 m adâncime) - declarat monument al naturii, cu cel mai puternic fenomen de heliotermie;
  • Lacul Ocna pustie (Avram Iancu) format pe locul salinei Fodina Maior, abandonata în 1817 - 160 m adâncime, cel mai adânc lac antroposalin din România,
  • Lacul Brâncoveanu, format pe locul unei saline parasite în 1699, cel mai sarat lac din Ocna Sibiului (310 g/l salinitate);
  • Lacul Ocnita, legat cu lacul Ocna Rustic (200 g/l - salinitate), Lacurile Inului, Mâtelor, Lacul cu namol.

Perimetrul de protectie hidrologica al statiunii cuprinde 53 ha, 14 lacuri antroposaline precum si alte lacuri mai mici aparute pe cale naturala. Adâncimile mari ale lacurilor se datoreaza exploatarilor de sare tip clopot din antichitate si evul mediu. 

Statiunea balneoclimaterica are o capacitate de 144 locuri în hotel, 150 locuri în casutele popasului turistic si 80 locuri în satul de vacanta al elevilor. Cantina - restaurant a statiunii are o capacitate de 300 persoane pe serie. 

La Ocna Sibiului se trateaza cu rezultate deosebite bolile aparatului locomotor, reumatismele degenerative cronice, preartrozele si artrozele, spondilozele, precum si diferite afectiuni ginecologice 

Sursa: www.sibiu.ro

Lacurile de la Ocna Sibiului

Despre Ocna Sibiului

Ocna Sibiului (germană Salzburg, maghiară Vízakna, în română mai demult Vizocna) este un oraş în judeţul Sibiu, Transilvania, România. Are o populaţie de 4.116 locuitori. Descriere Ocna Sibiului este o staţiune turistică situată la 15 km nord de Sibiu, pe valea pârâului Vişa, într-o regiune înconjurată de păduri de stejari seculari şi cu un subsol bogat în sare. Prima staţiune balneară a fost înfiinţată aici în anul 1845 şi, de atunci, O [...]

6
1

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.