Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica Evanghelică-Luterană din Dârlos Dârlos. Prezentare si informatii utile despre Biserica Evanghelică-Luterană din Dârlos Dârlos.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 81 minute la Poiana Brasov

> > > > >

Biserica Evanghelică-Luterană din Dârlos

Biserica Evanghelică-Luterană, frumos exemplar de arhitectură gotică târzie (sec.XVI), are o singura nava si cor decrosat cu absida poligonala. In cor, console gotice cu elemente figurative (un sfânt in picioare), strana episcopala de piatra cu resturi de pictura murala. Remarcabile sunt ancadramentele ferestrelor, bogat dantelate si, mai ales, fragmentele de pictura murala de pe faţadele corului: scene din patimile lui Isus si Sf.Cristofor, de mari dimensiuni (sec.XVI, inainte de 1544). Relicte ale unor stele funerare romane zidite in pereţi. Una dintre acestea, reprezentând taurul lui Poseidon a fost la originea unei confuzii cu o posibilă prezenţă a stemei Moldovei pe pereţii bisericii. Incinta fortificată a bisericii nu se păstrează.

Sursa: Wikipedia, enciclopedia libera.

 

Biserica Evanghelică-Luterană din Dârlos

Despre Dârlos

Informatii generale Comuna Darlos este situat la 5 km de municipiul Medias pe soseaua DN 14, pe valea Tarnavelor. La Darlos s-a nascut Ilarie Chendi (1872-1913) scriitor, ziarist, critic literar, editor si Visarion Roman (1833-1885), luptator pentru emanciparea economica si culturala a romanilor din Transilvania. Localitati componente ale comunei: Darlos, resedinta comunei, cod postal 557090 Curciu, la 6 km, cod postal 557091 Valea Lunga, 4 [...]

0
0