Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Cetatea de Scaun a Sucevei Suceava. Prezentare si informatii utile despre Cetatea de Scaun a Sucevei Suceava.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola

> > > > >

Cetatea de Scaun a Sucevei Suceava

Sistemul de fortificaţii construit în Moldova la sfârşitul secolului al XlV-lea, în momentul apariţiei pericolului otoman, cuprindea, în scopuri de apărare, întărituri de pământ şi lemn, dispuse în jurul unor aşezări, puncte fortificate aflate în centrul unor localităţi sau pe principalele artere ele legătură dintre acestea (fortificaţii ale curţilor domneşti şi mănăstireşti, precum şi cetăţi de importanţă strategică, situate fie la hotare, pe linia Nistrului, fie în interior în zona apropiată, subcarpatică). Între aceste întărituri, Cetatea de Scaun a Sucevei, una dintre cele mai cunoscute până în prezent, s-a bucurat de faimă deosebită de-a lungul timpului. Identificându-se cu gloria militară şi cu idealul de independenţă, Cetatea de Scaun a Sucevei a avut o istorie nu numai bogată în evenimente şi fapte de luptă, ci a însemnat adesea şi principalul element de rezistenţă al întregii Moldove împotriva celor ce doreau sa o supună.

Astăzi, complexul de arhitectură Cetatea de Scaun, reşedinţa voievodală a Moldovei, sugerează vizitatorilor imaginea vieţii Sucevei medievale.

Biserica Sf. Cruce

Despre Suceava

Suceava este reşedinţa şi totodată cel mai mare oraş al judeţului Suceava, situat în Bucovina, România. Municipiul Suceava se numără printre cele mai vechi şi mai importante aşezări ale ţării. Timp de două veacuri a fost reşedinţă principală a statului Moldova, iar între 1775-1918 a fost, în Bucovina, un oraş al Imperiului austro-ungar. Aşezare Oraşul este construit pe două zone geografice: dealurile şi văile râ [...]

2
1

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.