Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Bastionul Graft Brasov. Prezentare si informatii utile despre Bastionul Graft Brasov.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 356 minute la Baile Olanesti

> > > > >

Bastionul Graft Brasov

Bastionul Graft din Braşov sau Bastionul Poartă (germană Torbastei), cum s-a mai numit din pricina formei sale, a fost construit între anii 1515 - 1521, fiind menit să facă legătura între oştenii din cetate şi Turnul Alb. Poziţia sa, aflată aproape la mijlocul laturii de nord-vest a cetăţii, a făcut ca bastionul să capete şi o altă importanţă. Din el erau apărate poteca ce trece pe lângă pârâul cu acelaşi nume, precum şi zidurile exterioare din acea parte. Pentru aceasta, bastionul avea goluri de tragere şi guri de păcură care s-au păstrat până astăzi.

Din cauza unei inundaţii mari, în urma unei ploi torenţiale la 24 august 1809, zidul exterior de incintă a fost mult slăbit prin spălarea fundaţiilor (datorită zidurilor oraşului, toată cantitatea de precipitaţii din Şchei trebuia să se scurgă de-a lungul canalului Graft). De aceea, arhitecţii oraşului au găsit o soluţie prin construirea a trei arcade de sprijin, peste pârâu, în 1822.

În secolul XX, când zidul a fost străpuns pentru a asigura a doua ieşire a cinematografului Corso (astăzi Royal) şi cu ocazia construcţiei unei case de locuit pentru fabricantul Friederich Czell, două dintre arcade au dispărut, o dată cu porţiunea de zid care le sprijinea. Inscripţia de pe peretele nordic al Bastionului Graft, iniţial în opt rânduri şi - astăzi - în mare parte ilizibilă, nu a mai putut fi restaurată, deoarece nu s-a identificat nici o copie a ei. Renovat în 2004 - 2005, înăuntrul bastionului s-a amenajat un punct muzeal şi un magazin de produse meşteşugăreşti. De asemenea, a fost refăcut şi traseul către Turnul Alb, printr-o serie de trepte ce urcă pieptiş panta dealului Warthe.

Casa Sfatului

Despre Brasov

Brasov, numit in germana Kronstadt, se afla in inima Romaniei, situat in depresiunea cu acelasi nume, apartine gupei muntoase a Carpatilor Curburii. Oras resedinta de judet, Brasovul este vestit pentru activitatea turistica infloritoare, dar si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, care avea loc in fiecare an in Piata Sfatului. Orasul Brasov este un melanj de stiluri arhitectonice, avand in vedere vechimea acestuia. D [...]

2
0