Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Casa lui Johannes Lapicida Bistriţa. Prezentare si informatii utile despre Casa lui Johannes Lapicida Bistriţa.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 55 minute la Sinaia

> > > > >

Casa lui Johannes Lapicida Bistriţa

Casa lui Johannes Lapicida din Bistriţa (Casa lui Ion Zidaru) a fost construită în jurul anului 1500 în stil gotic. Acest edificiu este, prin armonia proporţiilor şi prin sobrietatea elementelor decorative, unul din cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Ajunsă în 1538 proprietatea lui Johannes Lapicida, numit şi Muratoris (în germană Hans Maurer, în trad. Ioan Pietrarul sau Ioan Zidarul), meşter pietrar sas bistriţean ce lucrase în Moldova în timpul lui Petru Rareş. Clădirea a suferit ulterior o serie de modificări în stilul Renaşterii transilvănene.

Biserica Evanghelică

Despre Bistriţa

Bistriţa (germană: Bistritz, maghiară: Beszterce) este reşedinţa judeţului Bistriţa-Năsăud, Transilvania, România, şi cel mai mare oraş din acest judeţ, cu o populaţie de 86.109 locuitori (2002). Aşezare Municipiul Bistriţa este situat în partea de nord-est a Podişului Transilvaniei, în Depresiunea Bistriţei şi este străbătut de râul Bistriţa. Principala cale de acces este drumul european E58 (DN17) care face legătura între Transilvania şi Mold [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.