Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Bastionul Tesatorilor Brasov. Prezentare si informatii utile despre Bastionul Tesatorilor Brasov.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Bulgaria
Ultima rezervare: acum 67 minute la Nisipurile de aur

> > > > >

Bastionul Tesatorilor Brasov

Situat în colţul de sud-vest al cetăţii Braşov, Bastionul Ţesătorilor ocupă o suprafaţă de 1.616 mp. Zidurile sale au o grosime cuprinsă între 4 m la bază şi 1 m la cel de-al patrulea nivel al construcţiei. Construit pe patru nivele, cu goluri de tragere, guri de păcură şi cu două turnuri de strajă, bastionul are o arhitectură unică în sud-estul Europei. Fiind cruţat de marele incendiu de la 1689, se păstrează în forma sa originală. Cele dintâi lucrări de construcţie au avut loc între 1421 şi 1436, fiind ridicate primele două nivele.

Între 1570 şi 1573 a fost ridicat cel de-al treilea etaj, iar între 1750 şi 1910 au fost executate importante lucrări de restaurare, după ce bastionul se prăbuşise parţial în 1701. În 1908, după ce a slujit mult timp numai ca depozit, bastionul a căpătat clădirea adiacentă, şi, din ce în ce mai mult, este folosit pentru concerte de operă, datorită extraordinarelor calităţi acustice de care dă dovadă. În 1950, în interiorul bastionului s-a amenajat Muzeul Ţării Bârsei, în care este expusă macheta vechii cetăţi a Braşovului şi a Şcheiului, precum şi arme şi produse ale breslei ţesătorilor.

Paradisul Acvatic

Despre Brasov

Brasov, numit in germana Kronstadt, se afla in inima Romaniei, situat in depresiunea cu acelasi nume, apartine gupei muntoase a Carpatilor Curburii. Oras resedinta de judet, Brasovul este vestit pentru activitatea turistica infloritoare, dar si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, care avea loc in fiecare an in Piata Sfatului. Orasul Brasov este un melanj de stiluri arhitectonice, avand in vedere vechimea acestuia. D [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.