Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica Evanghelică Cluj. Prezentare si informatii utile despre Biserica Evanghelică Cluj.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Bulgaria
Ultima rezervare: acum 217 minute la Albena

> > > > >

Biserica Evanghelică Cluj

Biserica Evanghelică-Luterană Sinodo-Prezbiteriană din Cluj-Napoca a fost construită în perioada 1816-1829, după planurile arhitectului George Winkler. Construcţia îmbină armonios elemente ale barocului cu stilul neoclasic. În zidurile sale au fost încorporate pietrele din aşa-numitul Bastionul rotund.

Descriere

Lungimea bisericii este de 33,8 metri, lăţimea de 18 metri, înălţimea interioară 15 metri, iar înălţimea turnului de 43 metri. Pe faţadă apare inscripţia „PIETATI” (pietăţii). Pictura din altar este opera lui Johann Gentiluomo, iar orga bisericii a fost construită de către firma Walker din Ludwigsburg în anul 1913.

Biserica este frecventată preponderent de credincioşi maghiari.

Eparhia de Cluj-Gherla

Despre Cluj

Cluj-Napoca (pronunţat /'kluʒ na'poka/, până în 1974 Cluj; în maghiară Kolozsvár, germană Klausenburg, latină Claudiopolis) este reşedinţa judeţului Cluj, precum şi capitala istorică a Transilvaniei, România. Populaţia oraşului a oscilat în ultimii ani în jurul cifrei de 300 000 de locuitori (la recensământul din 2002: 318 027, în scădere). Proiectul zonei metropolitane ar urma să sporească potenţialul demografic al municipiului cu î [...]

0
0