Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Biserica fortificată Cisnădioara. Prezentare si informatii utile despre Biserica fortificată Cisnădioara.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 151 minute la Predeal

> > > > >

Biserica fortificată Cisnădioara

Biserica fortificată din Cisnădioara, judeţul Sibiu, este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale stilului romanic de pe teritoriul României. Fiind situată în vârful dealului cu acelaşi nume, biserica Evanghelică “Sf. Mihail” a fost atestată documentar în anul 1223. Platoul din jurul bisericii este înconjurat cu o fortificaţie circulară, una dintre cele mai vechi cetăţi ţărăneşti ardelene.

Construită din piatră, biserica se compune din nava centrală, două nave laterale, cor, absida centrală şi două abside laterale. Iniţial bazilica a fost proiectată cu două turnuri situate pe partea de vest deasupra navelor laterale dar acestea nu au mai fost terminate niciodată . Ulterior ridicării bisericii a fost construit, pe partea de vest, un portal romanic încadrat cu câteva arcade care trebuiau să îmbrace întreaga faţadă dar care, la fel ca şi turnurile, nu au mai fost finalizate.

Sursa: www.fotoromania.net

Biserica fortificată

Despre Cisnădioara

Cisnădioara (germană Michelsberg, maghiară Kisdisznód) este o localitate în judeţul Sibiu, Transilvania, România. Aici saşii au construit prima biserică în stil romanic din România (secolul XII). Biserica Evanghelica-Luterana "Sf.Mihail" a fost amintita inca din anul 1223. Este o bazilica cu 3 nave, despartite prin stalpi dreptunghiulari de zidarie, prevazuta cu un cot patrat, boltit in cruce si absida semicirculara, cu conca [...]

0
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.