Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Lacul Techirghiol Techirghiol. Prezentare si informatii utile despre Lacul Techirghiol Techirghiol.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola

> > > > >

Lacul Techirghiol

Lacul Techirghiol (sau Tekirghiol, turcă Tekirgöl, însemnând "lacul Tekir") este situat la marginea localităţii balneare Eforie Nord de pe ţărmul Mării Negre la 12 km distanţă de portul Constanţa, România. Este un liman fluvio-marin cu o suprafaţă de 10,68 km², separat de mare printr-un cordon de nisip şi cu o adâncime maximă de 9 m. Prin aportul mic de apă dulce, apa lacului şi-a mărit concentraţia de săruri, la circa 95 g/l. Acest fenomen a permis formarea unui strat de nămol cu calităţi terapeutice.

Pe malul lacului opus localităţii Eforie Nord se află oraşul Techirghiol, înfiinţat în 1893. La Techirghiol a fost deschis un sanatoriu încă din 1899. Localitatea este o renumită staţiune de tratamente, unde sunt puse în valoare efectele terapeutice ale apei sărate (mineralizate) şi a nămolului din lac, recomandate pentru tratarea unor boli precum psoriazis, reumatism, alergii, ş.a.

Sursa: Wikipedia, enciclopedia liberă

Lacul Techirghiol

Despre Techirghiol

Techirghiol (sau Tekirghiol, turcă Tekirgöl, însemnând "lacul Tekir") este un oraş în judeţul Constanţa, Dobrogea, România. Oraşul este faimos prin lacul cu acelaşi nume, Sanatoriul Balnear si Manastirea Sfinta Maria. Lacul Techirghiol este situat la marginea localităţii balneare Eforie Nord de pe ţărmul Mării Negre la 12 km distanţă de portul Constanţa, România. Este un liman fluvio-marin cu o sup [...]

6
0

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.