Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu" Brasov. Prezentare si informatii utile despre Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu" Brasov.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 162 minute la Sibiu

> > > > >

Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu" Brasov

Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov a luat fiinţă în anul 1946 sub denumirea "Teatrul Poporului". Din 1949 primeşte denumirea de "Teatru de Stat", pentru ca din 1967 marele regizor Sică Alexandrescu, pe atunci directorui teatrului, să îi pună numele de "Teatru Dramatic". Din 1994, pentru a cinsti memoria marelui regizor şi mentor, primeşte denumirea de Teatrul ”Sică Alexandrescu”.

Fiind prin excelenţă un teatru de repertoriu, subvenţionat de municipalitate, în prezent îşi desfăşoară activitatea într-un edificiu, impunător, (inaugurat în 1959) având Ia dispoziţie două săli: sala mare cu 750 de locuri şi sala mică Studio ’82 (inaugurată în 1982) cu o capacitate variabilă, între 40-60 de locuri. Realizează în jur de 6-8 premiere pe stagiune.

În cei 59 de ani de activitate, Teatrul ”Sică Alexandrescu”. a realizat peste 350 de premiere. S-au montat pe scena sa spectacole cu piese din repertoriul universal: Goldoni, Schiller, Cehov, Shakespeare, Ostrovski, Shaw, Calderon de la Barca, Ibsen, Scribe, Labiche, Lope de Vega, Moliére, Marivaux, O’Neill, Tennessee Williams, Arthur Miller, Jean Cocteau, Mrožek, Gibson, Edward Albee, Dario Fo, Bulgakov, Vaclav Havel, Dusan Kovacevic, Jean-Claude Carriere, Jean Anouilh, precum şi ai ale tuturor dramaturgilor români importanţi: Caragiale, Alecsandri, Delavrancea, Mihail Sebastian, George Ciprian, V. I. Popa, Muşatescu, Kiriţescu, Paul Everac, Marin Sorescu, A. Baranga, Theodor Mazilu, D. R. Popescu etc. Teatrul ”Sică Alexandrescu" este iniţiatorul şi organizatorul FESTIVALULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ ajuns la cea de-a XVll-a ediţie şi a obţinut, în cadrul diverselor concursuri şi festivaluri la care a participat de-a lungul anilor, o serie de premii şi distincţii, atât colective cât şi individuale.

Sursa: www.tsa.arts.ro

Cetăţuia Braşovului

Despre Brasov

Brasov, numit in germana Kronstadt, se afla in inima Romaniei, situat in depresiunea cu acelasi nume, apartine gupei muntoase a Carpatilor Curburii. Oras resedinta de judet, Brasovul este vestit pentru activitatea turistica infloritoare, dar si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, care avea loc in fiecare an in Piata Sfatului. Orasul Brasov este un melanj de stiluri arhitectonice, avand in vedere vechimea acestuia. D [...]

1
1

[închide]    
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare.