Conecteaza-te cu contul de Facebook!
sau
E-mail:
Parola:
 
Conectare
Mănăstirea Mărcuş Dobârlău. Prezentare si informatii utile despre Mănăstirea Mărcuş Dobârlău.
Login with Facebook Contul meu Inregistrare Am uitat parola
 Romania
Ultima rezervare: acum 924 minute la Baile Olanesti

> > > > >

Mănăstirea Mărcuş Dobârlău

PREZENTARE MANASTIREA MARCUS:

Manastire de calugarite, cu 14 vietuitoare, cu viata de obste,cu hramul Duminica Sfintii Romani (a doua duminica dupa Rusalii) si Acoperamantul Maicii Domnului (1 octombrie).


ASEZARE GEOGRAFICA :
Com. Dobarlau, 27km NE de Brasov, 20 Km NV de Intorsura Buzaului, 22 Km de municipiul Sfantu Gheorghe, 41 km de statiunea balneoclimaterica Covasna.
Manastirea este situata prin padurile dese ale Clabucetelor Intorsurii, in muntii Carpatilor de curbura, pe o colina deasupra satului Dobarlau- fiind vizibila din Drumul National 11Brasov- Bacau, in dreptul localitatii Ozun.


SCURT ISTORIC:

PREVESTIRILE PARINTELUI ARSENIE BOCA
Ctitorie a Maicii Starete Serafima Comsa (constructie inceputa din 1991), manastirea este situata pe un LOC SFANT, care de secole adaposteste , succesiv, asezaminte monahale ridicate si apoi distruse .
In anul 1950, Suzana Comsa a ridicat, de una singura, o manastire intreaga, biserica, cateva chilii si un mic paraclis, care au fost distruse de comunisti in anul 1973.
Parintele ARSENIE BOCA spunea despre acest loc : "mai, voi nu aveti idee ce loc este asta! Asta e un loc sfant. Vor canta ingerii din cer aici, caci e sfintenie mare...! ... Suzana, tu vei face manastire acolo, dar nu va tine mult. Nu voi mai fi eu atuncea si nu vei mai trai nici tu, cand cineva din neamul tau o va ridica iarasi si va dainui." Si a venit randul maicii Serafima, nepoata Suzanei Comsa, care la nici 23 de ani era stareta peste o poiana goala.

COMPLEXUL MONAHAL:
Inceput in 1991, complexul monahal cuprinde : o biserica, altar de vara, chilii.
Complexul monahal adaposteste si un orfelinat , asezamant al micilor orfane, numit Asociatia de Binefacere Sfanta Iustina.

DUHOVNICUL MANASTIRII:
Aici slujeste PARINTELE IEROMONAH NIL, venit la Manastirea Marcus din toamna anului 1995, de la Manastirea Cozia. Slujbele si rugaciunile sale sunt apreciate de catre credinciosii din judet si din tara. Foarte multi si-au rezolvat problemele de sanatate si au gasit alinare sufleteasca si rezolvare a problemelor duhovnicesti cu ajutorul rugaciunilor parintelui Nil.
Adresa: MANASTIREA MARCUS sat. Marcus cod. 4012 com. Dobarlau, jud. Covasna tel.:0267.375.651 e-mail : manastirea_marcus@hotmail.com

ASOCIATIA DE BINEFACERE "SFANTA IUSTINA"
Orfelinatul Sfintei Manastiri Marcus
Loc. Marcus , jud. Covasna , tel: 0267/375.651sau 375.624
Cont BCR -Sf. Gheorghe, nr. RO69RNCB2400000058900001
Orice mic ajutor este binevenit.

Sursa: www.manastirea-marcus.com

Mănăstirea Mărcuş

Despre Dobârlău

Alcatuita din localitatile Dobârlau, Dobârlau-Vale, Marcus si Lunca Marcus, comuna Dobârlau este situata în sudul judetului Covasna pe malul stang al Râului Negru, în sud-estul Tarii Bârsei, înconjurata de Clabucetele Întorsurii - munti din curbura interioara a Carpatilor - pe drumul judetean 103B, la limita cu judetul Brasov. Centru de comuna, localitatea Dobârlau se afla situata la granita judetelor Brasov si Covasna, 23 km nord-est de orasul [...]

4
0